Trump kartları gösterdi, Selman burun kıvırdı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da ağırladığı Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın karşısına, Suudi Arabistan'a sattıkları silahlardan kazandıkları paraları gösteren çizelgelerle çıktı. Trump'ın, Selman'a silah satışıyla ilgili hazırladığı kartları gösterirken, veliaht prensin ilginç mimikleri ise dikkatlerden kaçmadı.

Trump kartları gösterdi, Selman burun kıvırdı
Trump kartları gösterdi, Selman burun kıvırdı
GİRİŞ 21.03.2018 12:40 GÜNCELLEME 21.03.2018 12:40
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, mayısta ilk yurtdışı ziyaretini gerçekleştirmiş olduğu Suudi Arabistan'dan bu kez ülkenin dizginlerini elinde toplayan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı ağırladı.

Trump tarafından 'adamımız' diye nitelenen, damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile samimiyetiyle dikkat çeken Muhammed bin Selman (MbS), Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmede 'sürpriz bir gösteriyle' karşılaştı.

 

 

Trump, görüşmenin basına açık bölümü için Suudi Arabistan'a sattıkları ağır silahlarla ilgili karton üzerine çeşitli çizelgeler hazırlamıştı.

Şekil 1A'da Suudi Arabistan'a tamamlanan 12.5 milyar dolarlık silah satışlarını karton üzerindeki tek tek fotoğraflarla gözler önüne seren Trump, satışı tamamlanması beklenen silahlarla ilgili de ayrı bir karton çalışması çıkardı.

200 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMALAR

Bu eserler üzerinde Suudi kraliyetine yapılan silah satışlarının ABD'de en az 40 bin istihdam sağladığını grafikle dikkatlere sunmayı ihmal etmedi. Trump'ın geçen yılki Suudi Arabistan ziyareti, 200 milyar dolara yaklaşan Amerikan silah satış anlaşmalarıyla gayet karlı geçmişti.

Petro dolarlarla birlikte anılan Suudi kraliyeti, ABD'nin müttefikliğini ve korumasını petro dolarlarla aldığı silahlara da borçlu.

Trump'ın, Selman'a silah satışıyla ilgili hazırladığı kartları gösterirken, veliaht prensin ilginç mimikleri ise dikkatlerden kaçmadı.

ASIL GÜNDEM İRAN

Trump'ın şovundan Veliaht Prens'in rahatsız gözükmesinde, İran yönetiminin Suudi kraliyetiyle ''kendini ABD'ye sağdıran inek'' diye alay etmesinin de bir etkisi olabilir.

Nitekim Trump-MbS görüşmesinin baş gündem maddesi İran'a karşı ittifaktı.

Yemen'de Mart 2015'ten beri devam eden ve sivil katliamları, açlık, kolera ve difterinden ölümlere yol açan Suudi Arabistan saldırısı da bu bağlamda ele alındı.

YORUMLAR 74
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    bir KATİL bir kuklayı ancak bu kadar AŞAĞILAYABİLİR
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım müslümanların gafletten uyanmasını,bir ve beraber olmasını nasip eyle,fitne fesadda muhafaza buyur.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    turp ın yaptığıda size kapak olsun satılık insanlar
    Cevapla
  • FDTH23 5 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM kutsal topraklara hizmet görevini yine bu millete tekrardan nasip eder İNŞALLAH.Bu abd uşaklarından kurtarır İNŞALLAH
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    rezil yaratık seni kafirin karşısındaki şu haline şu kılığına bir bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak