Eski CIA çalışanından şok eden Facebook açıklaması

Sürgünde yaşayan eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden'dan Facebook'a: Şu anda kendilerini ‘sosyal medya’ olarak adlandırmaları, 'Savaş Bakanlığı’nın 'Savunma Bakanlığı' oluşundan beri en başarılı kandırmacadır.

Eski CIA çalışanından şok eden Facebook açıklaması
Eski CIA çalışanından şok eden Facebook açıklaması
GİRİŞ 21.03.2018 14:11 GÜNCELLEME 21.03.2018 14:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Facebook’un iş ortağı Cambridge Analytica’nın milyonlarca Facebook kullanıcısının verisini kullandığının ortaya çıkmasının ardından, sürgünde yaşayan eski CIA ve NSA çalışanı Edward Snowden’den Facebook’u itham eden açıklamalar geldi. Snowden, skandalda Facebook’un “kurban” değil “suç ortağı” olduğunu söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) küresel izleme programı verilerini sızdırdığı için ülke dışına çıkmak zorunda kalan ve 2013’den beri Rusya’da yaşayan Snowden, “Cambridge Analytica Skandalı”yla gündeme gelen Facebook’u bir “istihbarat şirketi”ne benzetti.

Facebook’un kullanıcı verilerini kötüye kullanan bir politika izlediğini ve bu özelliğiyle bir “istihbarat şirketi”ni andırdığını belirten Snowden, 2014’de 50 milyon Facebook kullanıcısının verisini topladığı ortaya çıkan Cambridgre Analytica şirketiyle Facebook arasında 2016 yılında ABD Başkan adayı Donald Trump’ın seçim kampanyası için işbirliği yapıldığını hatırlattı.

‘MAHREM BİLGİLERİ SATARAK PARA KAZANDI’

2013’de ABD’de hükümetin sosyal medya verilerine nasıl eriştiği konusunda da çarpıcı bilgiler ortaya koyan Snowden, “Cambridge Analytica Skandalı” üzerine Twitter’da şu tweet’i yazdı: “Facebook, milyonların özel hayatlarına ilişkin, kendi iradeleriyle paylaştıkları ayrıntıların çok ötesinde mahrem bilgileri kullanıp satarak para kazanır.”
Skandalda Facebook’un “kurban” değil “işbirlikçi” konumunda olduğunu da belirten Snowden şu ifadeleri kullandı: “Özel hayatlara ilişkin ayrıntılı kayıtları toplayıp satanlar bir zamanlar ‘istihbarat şirketi’ olarak tanımlanırdı. Şu anda kendilerini ‘sosyal medya’ olarak adlandırmaları, ‘Savaş Bakanlığı’nın ‘Savunma Bakanlığı’ oluşundan beri en başarılı kandırmacadır.” 

YORUMLAR 5
  • HakanDE 5 yıl önce Şikayet Et
    hepsini kapatin, ben coktandir kapattim
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayla savaş çıksa bile Facebook kullanır bizim insanımız o kadar ki milliyetçiyiz..!
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    ay inanmıyorum, çok şaşırdım. ya arkadaş, neden sadece amerikan kökenli içerik toplayan (google, facebook, twitter ve ya instagram) bu şirketler en önde? başka bir milletten kimsenin aklı ermiyor mu? gerçi çin ve rusya’nın kendi devasa benzer ağları var ve bu amerikan uygulamalarına erişim kısıtlı. ben 21 yıldır ekmeğimi bilgisayar yazılımlarından çıkartıyorum günde 14-16 saat kadar kullanırım, henüz sosyal dedikleri bir hesap açmadım.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal medya kullananlar Amerikaya istihbarat sağlıyor! Artık gizli iletişim zamanı geldi. Peki nasıl? Aileler arası ziyaretler. Nişan düğün cenaze programlar.... vs. Telefon yok kafa ağrısı yok
    Cevapla
  • Cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Ütopya kardeşim senin dediğin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...