Rusya'dan PYD/YPG'ye büyük şok! İlk kez yaptılar

İstanbul’da 3 Nisan'da yapılacak Türkiye, Rusya, İran liderleri zirvesine sayılı gün kala, Moskova ilk defa PKK ve Suriye kuzeyinde PYD/YPG oluşumu hakkında “DEAŞ modelinde terör örgütü” tanımını yaptı.

Rusya'dan PYD/YPG'ye büyük şok! İlk kez yaptılar
Rusya'dan PYD/YPG'ye büyük şok! İlk kez yaptılar
GİRİŞ 22.03.2018 12:45 GÜNCELLEME 22.03.2018 20:40
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kremlin'e bağlılığıyla bilinen Rusya Federal Haber Ajansı, yayımladığı makelede PKK ve Suriye uzantıları PYD/YPG için terör örgütü ifadesi kullanıldı.

Moskova’nın PYD/YPG konusunda 'terörist' ifadesine  Kremlin yönetimine yakınlığı ile bilinen Rusya Federal Haber Ajansı tarafından yayınlanan makalede dile getirildi.

 

 

Rusya’nın Türkiye tarafından yürütülen “Zeytin dalı” harekatına neden destek verdiğine de ışık tutan analizde, PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde normal yerel yönetimler oluşturmak yerine, Suriye halkına ait doğal kaynakları acımasızca sömürmeye çalıştığı ifade edildi. 

Haberde, "Yerel halk üzerinde uyguladıkları baskı terör örgütü faaliyetleriyle eş değer" ifadesiyle PYD/YPG baskısı nedeniyle 1.5 milyon Suriyelinin evlerinden kaçmak zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Haberde "Ama bu tür oluşumların sonu her zaman hüsran olmuştur. Tıpkı 17’ci yüzyılda İngiliz ve Fransızların Amerika’yı İspanyollardan ele geçirmek için Karayip Denizinde Tartuga korsanlarını icat ettikleri gibi. Bunların adı üzerinde korsan” denildi.

YORUMLAR 20
  • süleyman şah 6 yıl önce Şikayet Et
    ülke çıkarları konuşur öncelikle,rusya'nın çıkarı gereği türkiye ile ittifak kurmaya gider,çünkü kendi içinde 20 milyon rus kökenli ve türk kökenli de yaklaşık 80 milyon insan yaşıyor...toplam 100 milyon nüfus eder...bu da rusya'nın doğal müttefikinin türkiye olduğunu gösteriyor...amerika'nın islam topraklarından çıkartılıp atılması mecburidir,bunu da türkiye iran ile birlikte rahatça yapar,yan destek de rusya'dan gelir...aklım,mantığım bunu emrediyor,gerisi saçmalık hele hele amerika ile birlik olmak bence müslüman halklara hainliktir zira bir milyon müslümanı ortadoğuda katletmiştir bu amerika denen emperyalist kan içici canavar devlet,israil'in kuklası....
    Cevapla
  • DADAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    RUSYA DAKİ İRTİBAT BÜROLARI KAPATILSIN O zaman
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyada açık olan ypg büroları nolacak ????
    Cevapla
  • aziz yılmaz 6 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir...ama köprüyü geçene dek ayıya dayı diyelim
    Cevapla
  • Dilek 6 yıl önce Şikayet Et
    Hay ağzınıza sağlık !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?