İşte Netanyahu şimdi yandı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu İsrail polisine 4000 numaralı yolsuzluk dosyasına ilişkin ifade verecek. Netanyahu'nun 'rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığına' dair yeterli delile ulaşıldığı belirtiliyor.

İşte Netanyahu şimdi yandı!
İşte Netanyahu şimdi yandı!
GİRİŞ 26.03.2018 14:06 GÜNCELLEME 26.03.2018 14:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bugüne kadar iddiaları yalanlayan 'her şeyi İsrail için yaptığını' savunan Netanyahu'yu zor bir süreç bekliyor. 

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu ve eşi Sara ayrı ayrı  olarak, "Bezeq medya şirketinin Netanyahu lehinde yayın yapması karşılığında, mali imtiyazlar elde ettiğine" ilişkin 4000 numaralı soruşturma çerçevesinde bugün İsrail polisine ifade verecek.
Netanyahu’nun başbakanlık konutuna polislerin geldiği belirtilen  haberde, eşi Sara’nın polis merkezinde eş zamanlı olarak ifade vereceği  aktarıldı.
 
Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'nın, yolsuzluk soruşturmasında  başbakanın eski basın danışmanı ve polis adına tanıklık anlaşmasını imzalayan Nir Hefetz’in polise aktardığı bilgiler ışığında çapraz sorguya tutulacağı  paylaşıldı.
 
Öte yandan, yerel basında dosya çerçevesinde Netanyahu ailesinin oğlu Yair’in ve dosyadaki diğer şüphelilerin de benzer şekilde ifade vereceği  aktarıldı.
 
Polisin "başbakanın yolsuzluk yaptığına ilişkin yeterli delil  bulunduğu" tavsiye kararının ardından Netanyahu  hakkında iki yeni yolsuzluk  dosyası daha açılmıştı.
 
İsrail polisi geçen ay, Netanyahu hakkında "lehte yayın karşılığı,  medya şirketine mali imtiyazlar sağlandığı" gerekçesiyle 4000 numaralı soruşturma  dosyasında gözaltılara başlamıştı. Başbakanın eski basın danışmanı Hefetz’in, söz  konusu soruşturmada itirafçı olarak tanıklığı kabul ettiği haberleri,  Netanyahu'nun işini daha da zorlaştırmıştı.
 
Son soruşturma dosyasına göre, Netanyahu'nun basın danışmanı  aracılığıyla, dönemin bölge mahkemesi başkanına, eşi Sara hakkındaki yolsuzluk  dosyasını kapatması için başsavcılık teklif ettiği öne sürülmüştü.
 
Netanyahu’nun son iki dosya dışında hakkında başka "yolsuzluk ve  usulsüzlük" suçlaması dosyaları bulunuyor. İsrail polisi geçen ay açıklamasında,  1000 ve 2000 numaralı yolsuzluk soruşturmalarının tamamlandığını bildirmişti.

 

 

RÜŞVET ALDIĞINA DAİR DELİLLER BULUNUYOR

Açıklamada, Netanyahu'nun "rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi  kötüye kullandığına" dair yeterli delile ulaşıldığı belirtilerek, savcıya  iddianame hazırlaması tavsiyesinde bulunulmuştu.
 
Netanyahu ise bugüne kadar tüm suçlamaları yalanlamış, "her şeyi  İsrail için yaptığı" savunmasını yapmıştı.
 
Netanyahu hakkındaki soruşturmalar, "iş adamlarından pahalı hediyeler  aldığı, Yedioth Ahronoth sahibi ve yayıncısı Arnon Moses ile kendi lehine yayın  yapması için pazarlık yaptığı ve Almanya'dan alınan denizaltılarda adının  yolsuzluğa karıştığı" iddialarını içeriyor.
 
İsrail Başbakanı Netanyahu daha önce hakkındaki yolsuzluk dosyalarında  polise bir çok kez ifade vermişti.

YORUMLAR 5
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    trump arkasındadır hiç bir şey olmaz netaniyahu münafık na
    Cevapla
  • biri 6 yıl önce Şikayet Et
    bir ulkenin başbakanı soruşturuluyorsa ..? ya orada mükemmel bie adalet anlayışı vardır..yada o başbakandan birileri kurtulmak istiyordur
    Cevapla
  • arda elma 6 yıl önce Şikayet Et
    sen o ülkeye git adelet var ise gorursun neyin mukemmel olduğunu
    Cevapla
  • Haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın. 17 yaşındaki Filistinli kız 16 yaşından beri tutuklu. suçu ne. Sadece Filistinli olmak. Buraya gelip de İsrail in adalet anlayışından bahsetmeyin.
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldan uzun bir süredir, her İsrail başbakanı, çoğunlukla sahtekârlıkla bağlantılı oldukları için bir soruşturmaya tabi tutuldular.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
Naci Görür 'Aklımızı başımıza toplamamız lazım' deyip uyardı: Depremden çok zarar verir