Kovulan garson: Terbiyesiz değil, Fransızım!

Kanada'nın Vancouver kentinde Fransız bir garson, 'saldırgan' davranışları gerekçesiyle işyerine dava açtı. Garson, meslektaşlarının 'dobra, dürüst ve profesyonel' Fransız kimliğini yanlış yorumladığını savundu.

Kovulan garson: Terbiyesiz değil, Fransızım!
Kovulan garson: Terbiyesiz değil, Fransızım!
GİRİŞ 27.03.2018 10:56 GÜNCELLEME 27.03.2018 10:56

Fransız garson Guillaume Rey, Kanada’nın Vancouver kentinde kendisini kovan restorana karşı ülkenin insan hakları mahkemesinde dava açtı. Rey, müşterileriyle iyi geçindiğini ancak iş arkadaşlarının kendisinin Fransız olmasından kaynaklanan özelliklerini yanlış yorumladığını savundu.

‘İşyerinde kavgacı ve saldırgan davranmak’ gerekçesiyle kovulan Rey, Milestones Restaurant isimli işyerine karşı dava dilekçesinde, ‘Fransız kültürü nedeniyle kovulduğunu’ öne sürdü. Rey, Fransız olduğu için kendisini daha dobra bir biçimde ve daha doğrudan ifade ettiğini, bunun yanlış olduğunu savundu.

Restoran müdürü ise Fransız garsonun işinde iyi olduğunu kabul etmekle birlikte, iş arkadaşlarıyla geçinemediğini söyledi; bir diğer çalışanı hüngür hüngür ağlatmasını örnek gösterdi. Dava ileri bir tarihte görülecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!