Tel Rıfat’ın kritik önemi! Bölge temizlenirse...

Afrin’in teröristlerden temizlenmesi ile gözler Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgeleri arasındaki son nokta Tel Rifat’a çevrildi. TSK ve ÖSO’nun bazı köyleri aldığı ancak ilerleyişin kontrollü sürdürüldüğü belirtiliyor. Bu bölge de temizlenirse örgütün tüm lojistik ve ikmal yolları ele geçirilmiş olacak

GİRİŞ 28.03.2018 08:02 GÜNCELLEME 28.03.2018 09:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri ( TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun ( ÖSO) Afrin’i teröristlerden temizlemesinin ardından, ilçede patlayıcılı tuzaklarına yönelik arama-tarama faaliyetleri dün de sürdürüldü. Birliklerin daha önce Fırat Kalkanı Harekâtı ile DEAŞ’tan temizlenen bölgelerle Zeytin Dalı Harekâtı’nda kontrol sağlanan alan arasındaki Tel Rifat’a yönelik konuşlanması da tamamlandı.

Gazete Habertürk'ten Nurcan İnal'ın haberine göre Halep-Afrin-Azez üçgeninin ortasında kalan stratejik beldeye bağlı Şeyh İsa ve çevresindeki köylere önceki akşam hava harekâtı düzenlendi. Ardından yaşanan çatışmalarda söz konusu köylerde kontrol sağlandı. Şeyh İsa’ya ÖSO kontrolünde sivillerin giriş yapmaya başladığı belirtildi. Ancak belde merkezine doğru ilerleyişin kontrollü sürdürüldüğü, Afrin’de olduğu gibi her türlü askeri manevranın titizlikle planlandığı ve aceleye getirilmediği öğrenildi. TSK’dan henüz harekâtın başladığına dair bir açıklama gelmedi.

 

 

Tel Rifat’a ait son insansız hava aracı görüntülerinde, ilçe merkezini çevreleyen geniş tarım arazilerine dev çukurlar kazıldığı göze çarpıyor. Yine kent merkezinin etrafına uzun ince savunma mevzileri kazıldığı ve bunların bir alanda birleştiği görülüyor. Merkeze yaklaşık 5 kilometre mesafede, teröristlerin toplanma noktası olarak kullandığı dikdörtgen bir arazide, tek katlı yapılar ve araçlar dikkat çekiyor.

YORUMLAR 3
  • kemal amca 6 yıl önce Şikayet Et
    hani dün ben kahve içene kadar kahraman türk ordusu orayı almıştı ora artık putun put orayı verırmı manyakmısınız yoksa Türkiye yi nasıl yönetecek
    Cevapla
  • deeprise 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye artık yönetilecek ülke değil artık yönetiyoruz uyandırayım
    Cevapla
  • asım 6 yıl önce Şikayet Et
    halebe kadar inilsin orası asıl türk şehri
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir