Rusya ve Batı arasında yeni 'Berlin Duvarı'

Dış politika uzmanları, ABD, Kanada, Ukrayna ve AB ülkeleri ile NATO'nun eş zamanlı olarak Rus diplomatlara yönelik “sınır dışı” kararlarını ikinci bir "Soğuk Savaş"ın tetikleyicisi olarak değerlendirirken, Rusya ile Batı arasında yeni bir "Berlin Duvarı" inşa edilmeye çalışıldığına dikkati çekiyor.

Rusya ve Batı arasında yeni 'Berlin Duvarı'
Rusya ve Batı arasında yeni 'Berlin Duvarı'
GİRİŞ 28.03.2018 14:10 GÜNCELLEME 28.03.2018 14:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dış politika uzmanları, ABD, Kanada, Ukrayna ve AB ülkeleri ile NATO'nun eş zamanlı olarak Rus diplomatlara yönelik "sınır dışı" kararlarını ikinci bir "soğuk savaş"ın tetikleyicisi olarak değerlendiriyor.

Uzmanlar, kontrollü bir şekilde "iki kutuplu dünya"hedeflendiğinin de altını çiziyor.

 

 

İngiltere'de yaşayan eski Rus ajanın ölümünün ardından İngiltere ve Rusya arasında başlayan gerginlik, dünyaya yayılıyor.

NATO da bünyesindeki 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal ettiğini açıklarken, Moskova ise suçlamaları reddediyor. Öte yandan bazı AB ülkelerinin de bu yönde hazırlık içinde olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar, Rusya ile ABD ve AB arasında başlayan ajan krizini Anadolu Ajansı'na değerlendirdi.

ABD'NİN YENİ DÜNYA DÜZENİ

Ankara Kriz ve Siyaset Araştırmaları Merkezi (ANKASAM) Başkanı Prof. Dr. Mehmet Seyfettin Erol, ABD, Kanada, 14 AB ülkesi ve Ukrayna’nın eş zamanlı olarak Rus diplomatlara yönelik ''sınır dışı'' kararının arkasında ABD'nin küresel hedeflerinin olduğunu ifade ederek, ABD’nin ''Yeni Dünya Düzeni'' inşa sürecinde Rusya’yı hedef aldığını söyledi.

Prof. Dr. Erol, alınan kararların ABD’nin Rusya ve Çin’i hedef alan politikasından kaynaklandığını belirterek, ''Bu kararla birlikte kriz; İngiltere-Rusya arasındaki bir kriz olmaktan çıkıp, hızlı bir şekilde Batı-Rusya arasındaki bir krize dönüştü. Gelişmeler, küresel bazda daha derin bir krize gebe görünüyor.'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep müslümanlar ile mi uğraşacaksınız? Biraz da kendinizle uğraşın
    Cevapla
  • işimize gelir 6 yıl önce Şikayet Et
    iki kutuplu iken daha çok müslüman kanı dökülüyordu ama çoğu iran ırak savaştığı için. mesela çine kapılar kapansa bu bizim ülkemize üretimimize sanayimize ihracatımıza yaramaz mı? abd bizi pkkya satmayı hayal bile etmez kapımızda miladı dolan boğazlar anlaşması bitince boğazlara nato erişimini kısıtlama ve trakyaya üs kurmak isteyecek rusya varken mesela
    Cevapla
  • kayra-keskin 6 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi gidiyor ABD'NİN düşmanları çoğalıyor çok şükür
    Cevapla
  • dorgoj 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya kutuplaşmak zorunda yoksa çark dönmez, bu bir değişim
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar ya da doğulular neden bir olmuyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim