Üç ülke daha Rusya'dan büyükelçilerini çağırdı

Rusya'nın İngiltere ile yaşadığı ajan krizinin ardından Slovakya, Portekiz ve Malta da Moskova'daki büyükelçisini geri çağırdı.

Üç ülke daha Rusya'dan büyükelçilerini çağırdı
Üç ülke daha Rusya'dan büyükelçilerini çağırdı
GİRİŞ 29.03.2018 00:59 GÜNCELLEME 29.03.2018 00:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bugün Lüksemburg'un ajan krizi nedeniyle Rusya'daki büyükelçilerini geri çağırmasının ardından Slovakya, Malta ve Portekiz de Rusya'daki büyükelçilerini geri çağırdığını duyurdu.

Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Layçak yaptığı açıklamada, 20 yıldan beri ilk kez Rusya Büyükelçisini geri çağırdıklarını söyledi.

Maltalı yetkililer sosyal medyada yaptıkları açıklamalarda, ajan krizinde İngiltere'yi desteklediklerini ve bu sebeple büyükelçilerini geri çağırdıklarını belirtti. Portekiz Dışişleri Bakanlığı ise yayınladığı açıklamada büyükelçilerini ajan krizi sebebi ile geri çağırdıklarını ifade etti.

ELÇİLERİNİ ÇAĞIRAN İKİ ÜLKE NATO ÜYESİ

Portekiz ve Slovakya, Rusya tehdidine karşı kurulan Kuzey Atlantik Paktı’na, orijinal adıyla NATO olarak bilinen askeri birliğe üyeler ülkeler. Portekiz birliğe 1949 yılında üye olurken, Slovakya ise, Çekoslovakya’nın dağılmasından sonra 2004 yılında NATO üyesi oldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • cccc 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan uşağı ülkeler yarın Amerika karılarını istese bu ülkeler hemen verir
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    belki dunya da cok masumlar olecek ama bunlar birirlerini yemedikce muslumanlara rahat yok .cunku sadece son 20 yila yakin 15 milyonun uzerinde muslumani oldurduler 10 milyonlari yetim oksuz evlatsiz evsiz biraktilar iyiki cehennem var yoksa bu muslumana bunlardan daha zulum olurdu
    Cevapla
  • ankara10 6 yıl önce Şikayet Et
    ne rusyaymis arkadas
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!