İranlı Araplar'dan devlet televizyonuna protesto

İran devlet televizyonunda ülkedeki Araplara yönelik "ayrımcı ve ırkçı" içerikli bir program yayınlandığı gerekçesiyle İranlı Araplar, Huzistan eyaletinde birkaç gündür protesto gösterileri düzenliyor.

İranlı Araplar'dan devlet televizyonuna protesto
İranlı Araplar'dan devlet televizyonuna protesto
GİRİŞ 01.04.2018 14:03 GÜNCELLEME 01.04.2018 14:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Devlet televizyonunda yayınlanan bir çocuk programında  ülkedeki Arap azınlığın yok sayıldığı gerekçesiyle İranlı Araplar'ın Huzistan  eyaletinde birkaç gündür protesto gösterileri düzenlediği bildirildi. 

İranlı Arap aktivistlerin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları  görüntülerde, İranlı Arap'ların Ahvaz ve Abadan kentlerinde Devlet Radyo ve  Televizyon Kurumu (Seda ve Sima) aleyhine protesto gösterileri düzenlediği  görülüyor.

 

 

Görüntülerde, devlet televizyonu aleyhine sloganlar atan  göstericilerle polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandığı, bazı  göstericilerin polisin müdahalesi sonrası yaralandığı görülüyor.

Sosyal medyadaki Arap aktivistlerin paylaştığı bilgilerde ise geçen  hafta Kot Abdullah bölgesinde başlayan gösterilerin Huzistan eyaletine yayıldığı  ve eyalette kriz durumu ilan edildiği ve onlarca göstericinin gözaltına alındığı  belirtiliyor.

İran devlet televizyonunda gösterilen "Kırmızı Başlık" adlı bir çocuk  programının 22 Mart'ta yayınlanan bölümünde ülkedeki halkların etnik kimliğini  gösteren bir haritada Araplara yer verilmemesi ülkedeki Araplar tarafından  "ırkçılık ve ayrımcılık" olarak değerlendirilerek tepki toplamıştı.

Konuyla ilgili, "Seda ve Sima"ya tepki gösteren Uzmanlar Meclisi'nin  Arap üyesi Hüccetülislam Abbas Ka'bi, kurumun başkanı Abdulali Ali Esgeri'ye,  ülkedeki Araplar'dan özür dilemesi çağrısında bulunmuştu.

YORUMLAR 4
  • Ahvaz devleti 6 yıl önce Şikayet Et
    Ahvaz devleti bir arap devletidir ve 1925 yilindan bugune kadar safavi iranin isgali altindadir
    Cevapla
  • bbbbb 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim ülkemizde azınlıkların hiç bir hakkı yok var deyen konuşsun bb
    Cevapla
  • Trde 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk..Kurt Arap Laz Hemşin kardeştir.. Bizim ülkemize gelin biz Osmanlı yiz..
    Cevapla
  • SON NEFES 6 yıl önce Şikayet Et
    Arap azinlik ne ya iranda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!