İbadi: Bunun için planlarımız var!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'de ciddi tehlike oluşturduğunu belirterek, 'DEAŞ'la Irak'ta mücadeleden Suriye ve bölgede mücadele etme aşamasına geçtik.' dedi.

İbadi: Bunun için planlarımız var!
İbadi: Bunun için planlarımız var!
GİRİŞ 01.04.2018 21:29 GÜNCELLEME 01.04.2018 21:29

İbadi, Bağdat'ta yaptığı haftalık basın toplantısında, DEAŞ'ı  ülkelerinde askeri olarak bitirdiklerini ancak bazı şehirlerde uyuyan hücreleri bulunduğunu söyledi

BUNUN İÇİN PLANLARIMIZ VAR

İbadi, "Irak-Suriye sınırında kontrolü sağladık ancak DEAŞ'ın  Suriye'deki varlığı gerçek tehlike oluşturuyor. DEAŞ'ın ikinci defa oluşmasına izin vermeyiz. DEAŞ'la Irak'ta mücadeleden Suriye ve bölgede mücadele etme aşamasına geçtik. Bunun için planlarımız var." diye konuştu.

Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Bağdat'ı  ziyaretinin gerçekten planda olup olmadığı sorusuna İbadi, "Böyle bir ziyaret  düşüncesi asla yoktu. Ziyaret olsa burada çıkar, açıklar ve tarihini de  söylerdim. Hiçbir şeyden çekinmeyiz ve tüm ülke liderlerinin Irak'ı ziyaret  etmesinden memnuniyet duyarım ve hiçbirini reddetmem. İran-Suudi Arabistan ve  Katar-Suudi Arabistan çekişmesi var ancak bunun için Irak saha olarak  kullanılmamalı. Iraklıları da bu konuya dikkat etmeye çağırıyorum." yanıtını  verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı