Fransa, Münbiç'e üst düzey asker gönderdi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Münbiç’e 50 asker gönderdiği ortaya çıktı. Üst düzey olduğu belirtilen Fransız askerleri cuma günü 4 uçakla geldi. Ancak askerlerin Suriye’de bulunan diğer üslerden mi yoksa dışarıdan mı geldiği henüz netleşmedi.

Fransa, Münbiç'e üst düzey asker gönderdi
Fransa, Münbiç'e üst düzey asker gönderdi
GİRİŞ 02.04.2018 06:44 GÜNCELLEME 02.04.2018 07:12
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Trump-Macron teması sonrası iki ülke, Suriye’de terör örgütü PYD/PKK’yı koruma seferberliğine girişti. İki ülkeden peş peşe gelen açıklamalar sonrası ABD Münbiç’e 300 askerini daha gönderirken Fransa ise aynı bölgeye 4 uçakla 50 uzman personelini yolladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" yalanı sonrası Pentagon, PKK'ya destek için 300 askerini daha Fırat batısındaki Münbiç'e yolladı.

GERİLİM DAHA DA ARTACAK

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesi sınırına sevk edilen Amerikan askerleri, Türkiye'nin operasyonu öncesi gerilimin daha da artaracağının işareti oldu.

ABD TAKVİYE YAPTI

Münbiç'teki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre sınır hattına askeri takviye yapan ABD, terör örgütü PKK işgalindeki ilçenin batı kısmına 300 kadar askerle birlikte çok sayıda zırhlı araç ve iş makinesi sevk etti. ABD güçleri, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi ile PKK arasında cephe hattını oluşturan Sacu Çayı ile ilçenin batısındaki Zub'ul Beyn köyü taraflarında mevzilendi.

 

 

50 FRANSIZ ASKERİ

Suriye'de ABD ile 'vardiya değişimine' soyunan Fransa'nın 'asker gönderme' çıkışına paralel olarak Münbiç'e 50 üst düzey personel gönderdiği ortaya çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz perşembe günü PKK elebaşılarını Elysee Sarayı'nda ağırlayarak destek sözü verdi. Görüşmeyi takiben Fransız basınında çıkan "Suriye'ye asker gönderilecek" iddiası Türkiye'nin büyük tepkisini çekerken, bir Elysee yetkilisi konuyu yalanlamıştı. Fransa'nın Suriye'ye asker göndermeyeceğini ve bu ülkede yeni bir askeri operasyon düzenlemeyi planlamadıklarını iddia etmişti. Ancak sahadaki gerçekler bu iddiayı yalanlar nitelikte. Suriye'de aralarında Rakka ve Ayn İsa da dahil olmak üzere farklı bölgelerde 5 üssü olan Fransa'nın buna ilişkin adımının ilk izleri ABD kontrolündeki Münbiç'te görüldü.

4 UÇAKLA GELDİLER

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarına engel olmak için Münbiç'e asker göndereceğini açıklayan Paris, bu ifadelerden bir gün sonra, cuma günü bölgeye 4 uçakla 50 üst düzey asker gönderdi. Bu askerlerin Fransa'nın Suriye'de bulunan diğer üslerinden mi yoksa Suriye dışından mı geldiği henüz soru işareti. Söz konusu 50 Fransız askerin Münbiç'teki PKK elebaşılarıyla buluştuğu öğrenildi.

GÜNLÜK DEVRİYE ATIYORLAR

Bölgeye konuşlanan ABD askerleri Münbiç'e, ilçe doğusundaki Sırrın'da bulunan Sebet üssünden geldi. Halihazırda ABD'nin, muhaliflerin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesiyle sınır hattında Tuhar, Hilvancı ve Dadad olmak üzere 3 gözlem noktası bulunuyor. ABD'nin takviye unsurları, Sacu Çayı boyunda haftalık devriyeleri günlük yapmaya başladı. ABD güçleri, eşzamanlı olarak Türkiye'nin Ceylanpınar Sınır Kapısı karşısındaki Ras'ul Ayn bölgesinde de son 3 gündür devriye geziyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 103
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    şunların gözüne bakdınızmı !korkak tovuğ gibiler
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Fransa eski Türkiye yok karşında . İngilizler 1. dünya savaşında Fransızlara kazık atmıştı şimdide abd atıyor bir kazık daha.
    Cevapla
  • SSCB CCCP Rusya 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk kıblesini yahudilere ikinci kıblesini İngiliz vahabilere padişahını hanedanını İngilizlere kaptırıp 1 milyar dolar para için kredi çeken kim. Çok güçlü ordunuz varda benden niye korkup Nato ya üye oldunuz.
    Cevapla
  • Mızrak0606 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelsinler gelirkende tabutlarını getirsinler bizi uğraştırmasınlar. Yıl 1918 değil fıransa 1918 de yapamadığını şimdi yapmak istiyorlar ne demiş atalarımız yenilen güreşci güreşe doymaz bu sefer onlara öyle bir ders vereceğiz ki analarınınkini görecekler ALLAH ın izniyle...
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin bir hesabı vardır ama en üstün hesap Yüce Rabbimin hesabıdır Reisde Allah için suriyelilerin geri dönmesi için savaştıgı için elbette zafer bizim olacak inşaAllah ABD ye biraz coni leşi giderde ABD zıvanadan çıkarda ABD karışır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!