Yetimlerin yeni evi: İyilikhane Yetimhanesi

İyilikhane Çocuk Derneği’nin destekleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Bangladeş’teki en büyük yetimhanesi olarak inşa edilen 170 yetimin yeni evi İyilikhane Yetimhanesi, Bangladeşli yetimlerin hizmetine girdi.

Yetimlerin yeni evi: İyilikhane Yetimhanesi
Yetimlerin yeni evi: İyilikhane Yetimhanesi
GİRİŞ 02.04.2018 10:30 GÜNCELLEME 02.04.2018 10:30

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda sağlıklı barınma olanaklarından mahrum kalan çocuklar için yetimhaneler inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Bangladeş’in Khulna şehrinde İyilikhane Çocuk Derneği’nin çalışmaları ile hizmete giren İyilikhane Yetimhanesi.

4 yıl önce temelleri atılan yetimhanede ilk etapta 100 erkek yetim barınacak. Yetimhanedeki kapasite daha sonra 170’e çıkartılacak. 3 katlı bir bina olarak inşa edilen yetimhanede çocuklar, daha rahat bir ortamda hayatlarını sürdürecek. Sağlıklı bir barınma ortamına kavuşan yetimler, yetimhanenin hemen yanı başındaki medresede de eğitimlerini tamamlayarak bölge Müslümanlarına özgü gelenekler çerçevesinde yetiştirilecek.

32 odasıyla İHH’nın Bangladeş’teki en büyük yetimhanesi olma özelliğini taşıyan yapı aynı zamanda İHH’nın bölgedeki 10’uncu yetimhanesi. Yetimhanede, yatak odalarının yanı sıra, derslikler, revir, mutfak, oyun odası, konferans salonu, çamaşırhane, öğretmen odaları ve kütüphane bulunuyor. 

“Yetimhanemiz Türkiye standartlarında” 

Yetimhanenin açılışı için bölgeye giden İHH Yönetim Kurulu Üyesi Said Demir, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Ülke nüfusuna oranla 5 milyon gibi bir rakamla İslam dünyasındaki en fazla yetim sayısına sahip bir bölgede yetimhane açılışı gerçekleştirdiklerini ifade eden Said Demir, şunları söyledi: 

“Bangladeş’teki yetimlerin yaşam şartları ne yazık ki içler acısı bir durumda. İnsani şartların çok çok altında. Bizim İHH olarak bu bölgedeki en büyük hedefimiz; yetimlerimizin, emanetlerimizin insani şartlara uygun yetimhanelerde hayata tutunmaları ve geleceğe hazırlanmaları ile ilgili projeler geliştirmek. Hamd olsun ki bu yetimhanemizin de böyle bir özelliği var. Böylelikle yetimlerimiz, Bangladeş standartlarında değil Türkiye standartlarında bir yetimhanede kalmış olacaklar. Yetimlerimiz inşallah böyle güzel bir ortamda hayatlarını idame ettirecekler. Biz de İHH olarak bundan sonraki dönemde de bu yetimlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” 

Proje 4 yıllık bir çalışma neticesinde tamamlandı

İyilikhane Çocuk Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Sena Soyyiğit ise İyilikhane olarak 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Soyyiğit’in açıklamaları şu şu şekilde: 

“Henüz öğrenci iken kitap ayraçlarını hayra aracı kılarak başlattığımız çalışma ile önce Malavi'de bir yetimhane ve Patani'de 360 kardeşimiz için bir okul inşa ettirdik. Bugün ise 4 yıllık yoğun bir çalışmanın neticesinde, on bini aşkın bağışçımızın desteğiyle burada 170 yetime yuva olacak bir yetimhanenin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Yeni yetimhaneler açılacak

İyilikhane Yetimhanesi ile birlikte dünyanın dört bir yanında bugüne kadar 33 yetimhane açan İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimhaneler inşa etmeye, hayırseverlerin iyiliklerini yetimlere ulaştırmaya devam edecek. Yakın tarihte açılacak olan yetimhanelerle birlikte bu sayı 36’ya çıkacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar