Ahmedinejad'tan 'İngiltere' iddiası!

İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, "İran yargısı üzerinde İngiltere'nin etkisi olduğunu" öne sürdü.

Ahmedinejad'tan 'İngiltere' iddiası!
Ahmedinejad'tan 'İngiltere' iddiası!
GİRİŞ 02.04.2018 16:44 GÜNCELLEME 02.04.2018 16:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ahmedinejad, kendisine yakınlığıyla bilinen "dolatebahar" adlı internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, tutuklanan yardımcıları nedeniyle bir kez daha İran yargısını hedef aldı.

İngiltere'nin ülke yargısı üzerinde etkili olduğunu ileri süren Ahmedinejad, yardımcısı Rahim Meşai'nin tutuklanmadan önce Londra yönetimini protesto ettiğini hatırlatarak, "İngiltere'nin İran'ın içişlerine müdahalesine itiraz eden bir kişi neden yargının öfkesine maruz kalarak gizli bir şekilde muhakeme edilir?" ifadesini kullandı.

 

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un Aralık 2017'de Tahran'a gerçekleştirdiği ziyarete işaret eden Ahmedinejad, şunları kaydetti: 
"Eğer bir çekinceleri yoksa İngiltere Dışişleri Bakanı'nın Tahran'a yaptığı son ziyaretle ilgili görüşmelerin metinlerini yayınlasınlar ve soruşturmaları da aleni bir şekilde yapsınlar."

AHMEDİNEJAD'IN İKİ YARDIMCISI TUTUKLU

Ahmedinejad'ın cumhurbaşkanlığı dönemindeki yardımcıları Hamid Bekayi ile İsfendiyar Rahim Meşai, "yolsuzluk" gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bekayi, yargılandığı davada 15 yıl hapis ve 80 kırbaç cezasına mahkum edilmişti.

Tutuklanmadan önce İngiltere'nin Tahran Büyükelçiliği önünde düzenlenen protestoya katılan Meşai, burada yaptığı açıklamada "Bekayi hakkında verilen kararın İngiltere'nin komplosu" olduğunu iddia etmişti.

YORUMLAR 4
  • onur 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere dunyayi yöneten hakim gizli güçtür..
    Cevapla
  • Murat ata 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca şii İran ve vehhabi Suudi’leri müslüman kardeşimiz sanmışız ya Suriye ve son yıllarda olan olaylar bu alçakların maskelerinin düşmesine sebeb oldu çok şükür
    Cevapla
  • necmettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberi okurken Muhammed Musaddık' ın petrol sozlesmesini yırtarım dedikten sonraki düştüğü hali hatırlamayan varmı?. Şimdi de Ahmedin Nejat'a aynı muamele galiba. Bizdeki bölücü yıkıcı baascı paralelci mandacı aydın ve bürokratların İran versiyonu ne düşünüyor olabilir
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanırım. UK nin sonu feci olacak inşaAllah. Birileri Hindistan gelirinin %60 'nın UK krallığına gittiğini anlatsın. Aynı şeyler Kanada Avustralya toplam 25 devletin gelirinin bir çoğu halkın haberi olmaksızın Krallığa veriliyor. Uyanın ey insanlar!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'