Türkiye'yi hedef aldı, Yunanistan çalkalandı!

Kendi partisi dahil siyasilerden yoğun tepki alan Savunma Bakanı Kammenos için ana muhalefet yazılı açıklama yaptı, "Geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir" dedi.

Türkiye'yi hedef aldı, Yunanistan çalkalandı!
Türkiye'yi hedef aldı, Yunanistan çalkalandı!
GİRİŞ 03.04.2018 09:27 GÜNCELLEME 03.04.2018 10:01
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yapan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, ülkesinde depreme yol açtı.

Yunanistan'daki siyasi partilerin tepkisini çeken Kammenos, milliyetçi söylemleriyle tanınıyor. Yunan bakan, iki Yunan askerinin Türkiye'ye kaçırıldığına inandığını ve iki askerin 15 yıl hapiste kalabileceğini iddia etti. Ayrıca, Türkiye ile Ege'de sıcak bir çatışma yaşanabileceğini ve Yunan halkına 'müsterih olmalarını' söyleyemeyeceğini dile getirdi.

 

 

YUNANİSTAN GÜNDEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

BBC'den Stelyo Berberakis'in haberine göre, Kammenos'un sözleri Yunanistan gündemine bomba gibi düştü.

Ana muhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP), yazılı açıklamasında Savunma Bakanı'nı yerden yere vurdu:

- "Kammenos'un geçirdiği cinneti yorumlamaya bile gerek yoktur. Kammenos, Savunma Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa layık değildir."

- Bazı diğer partiler Kammenos'un bu çıkışlarına karşı hükümeti tavır almaya çağırırken, bazıları ifadeleri 'isabetsiz' ve de 'abartılı' olarak niteledi.

- Demokratik Cephe Partisi lideri Fofi Yenimmatas "Kammenos'un bu çıkışlarına karşı Yunan Başbakan Aleksis Çipras'ın ciddi bir tavır alması şarttır" dedi.

- Ilımlı sol POTAMİ partisi lideri Stavros Theodorakis, "Kammenos'un bu çıkışları, ulusal çıkarlarımıza hizmet etmediği gibi zarar vermektedir" dedi.

- Theodorakis ayrıca, Kammenos'u Türkiye ile yaşanan gerginlik ortamında yeni sorunlar yaratarak, ülkeye zarar vermekle suçladı.

- Panos Kammenos, koalisyon hükümetinin küçük ortağı konumundaki milliyetçi ANEL (Bağımsız Helenler) partisi lideri.

- ANEL üyeleri de parti liderini eleştirdi. ANEL milletvekili ve aynı zamanda Panos Kammenos'un kuzeni Dimitris Kammenos da, savunma bakanının bu çıkışlarını abartılı olarak niteledi.

- Savunma Bakan Yardımcısı Fotis Kuvelis de, Kammenos'un Türkiye'de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin 'rehin alındıkları' yolundaki ifadelerinin isabetsiz olduğu yorumunu yaptı.

ERDOĞAN ATİNA'YA CEVAP VERMİŞTİ

Atina'dan gelen açıklamalara hafta sonu yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık, Batı ayağa kalktı. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu?" demişti.

YORUMLAR 22
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu yunan bakan devamlı 1821 yunan osmanlı savaşını söyleyip duruyor rusyadan destek gelmeseydi görürdü bu millet halinizi siz rusyaya yalakalık yapmaya devam edin
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Savaş dansı başladı. ...
    Cevapla
  • Aspirin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kortugunuz inşallah başınıza gelir
    Cevapla
  • arif gören 5 yıl önce Şikayet Et
    Lozan Anlaşmasına göre Ege'deki adalar silahlandırılamayacaktı. Halbuki Yunanistan'ın halen bu adalarda üsleri var. Bu konunun üzerine gidilmeli. Unutmayalım, Yunanlılar her dönemde Avrupa'nın "şımarık çocuğu" olmuşlardır.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Egenin dibi dedelerinle dolu. Fazla söze gerek yok.
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmeldi kardeş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı