Kudüs Büyükelçisi Burak Duvarı'nda ayin yaptı

Amerika'nın Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman, Kudüs'teki Burak Duvarı'nda (Ağlama Duvarı'nda) ayin yaparak siyasi konumunu aşıp kentin Yahudileştirilmesi çabalarına katkıda bulundu.

Kudüs Büyükelçisi Burak Duvarı'nda ayin yaptı
Kudüs Büyükelçisi Burak Duvarı'nda ayin yaptı
GİRİŞ 03.04.2018 15:20 GÜNCELLEME 03.04.2018 15:26

Filistin Enformasyon Bakanlığı, Friedman'ın ayine katılmasının işgal rejimi yanlısı siyasi rolünü de aşarak Filistin halkına ve kutsal mekanlarına karşı kışkırtıcılık yapan fanatik Yahudi cemaatlerinin ve işgal hükümetinin bir parçası haline geldiğini söyledi.

Bakanlık tarafından yayınlanan bildiride, Büyükelçi Friedman'ın Telmud ayinine katılmasının dünyanın özgür ülkelerinin bu ırkçı büyükelçiye karşı tavır almasını gerektirdiği belirtildi.

 

 

Bildiride, ABD Tel Aviv Büyükelçisi'nin Yahudi yerleşimini desteklediği ve uluslararası kararlara muhalefet ettiği, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'nin işgali reddeden kararlarını tanımadığına dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Bakanlığı, din ve ibadet özgürlüğünün işgal ve ırkçılık demek olmadığını kaydederek, ABD Büyükelçisi'nin tavrının Filistin halkına karşı kışkırtma, Müslümanların ve Hıristiyanların kutsal mekanlarına yönelik ihlallere davet anlamına geldiğini ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!