ABD'liler bile çekemiyor! Karalamaya başladılar

Avrupa ve özellikle Almanya'da basın üçüncü havalimanına karşı kara propaganda faaliyetleriyle karalama kampanyaları yürütüyordu. Bu kampanyalara ABD'li Bloomberg de dahil oldu, hem de kıskanırcasına.

ABD'liler bile çekemiyor! Karalamaya başladılar
ABD'liler bile çekemiyor! Karalamaya başladılar
GİRİŞ 04.04.2018 10:26 GÜNCELLEME 04.04.2018 10:26

Almanya'da üçüncü havalimanınına duyulan hazımsızlık, ABD'ye de bulaştı. ABD'li medya oluşumu Bloomberg, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın sözlerini çarpıtarak havalimanının açılmadan batışa geçtiğini yazdı. 

"AÇILMADAN MALİ SIKINTI ÇEKİYOR"

Dünyanın en büyük havalimanını inşa eden konsorsiyumun maddi sıkıntılar yaşadığını yazan Bloomberg, havaalanının henüz açılmamış olmasından dolayı maaliyet fazlalığı nedeniyle iflas bayrağını hazırladığını iddia etti. 

"MANHATTAN'DAN BÜYÜK"

Yalan üzerine inşa edilen haberde eyr alan kıskançlık eblirtileri de gözden kaçmadı. haberin içeriğinde Dünyanın en büyük havaalanı olarak belirtilen üçüncü havaalanının Manhattan'dan bile büyük bir sulak arazinin, bir yılda 200 milyon yolcuyu ağırlayabilecek bir tesise, transit geçiş güzergahına dönüşmesini iğneleyici bir dil ile yazdı. 

BAKAN CEVAP VERDİ

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Arslan konuya ilişkin bilgi kirliliğinin giderilmesi için açıklamalarda bulundu. 

İnşaatın kreditörlere ve sözleşme tarafı idarelere taahhüt edilen sürelerde tamamlanamamasının ya da yatırım dönemi maliyetlerinin öngörülen tutarlarda bitirilememesinin proje parametrelerinde değişikliklere neden olduğuna dikkati çeken Arslan, bunların da süre veya maliyet revizyonlarına yol açtığını ve ek finansman ihtiyacı doğurduğunu söyledi. 

Projenin ön görülen sürede tamamlanacağını belirten Arslan, iflas, maddi sıkıntı gibi bir durumun olmadığını. İnce işçiliklerin başlamasıyla projelerde maliyet sarkıntılarının olabileceğini ve bu durumun da gayet normal olduğunu belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor