ABD basınından Türkiye-Rusya-İran değerlendirmesi

ABD'li medya kuruluşu CNN, Türkiye, İran ve Rusya'nın toplantısının ABD'yi eli kolu bağlı bıraktığını, Suriye'de güç duruma düşürdüğünü yazdı.

GİRİŞ 05.04.2018 13:57 GÜNCELLEME 05.04.2018 15:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Orta Doğu'da ilk kez ABD olmadan bir gelecek planlanıyor. Irak'tan itibaren petrolün aktığı her yerde hak iddia eden ABD, bu sefer Suriye'de masaya dahi alınmıyor. Geçtiğimiz gün Türkiye, Rusya ve İran'ın arasında Ankara'da gerçekleştirilen toplantı da bunu perçinler nitelikte.

ABD'nin masaya alınmaması bir tarafa, ABD basını da bu toplantının Washington yönetiminin elini kolunu bağladığı görüşünde.

 

"DAHA KÖTÜ BİR ZAMANA DENK GELEMEZDİ"

ABD'nin prestijli meyda kuruluşu CNN, üçlü Suriye zirvesini değerlendirdi. Zirveyi, "ABD için daha kötü bir zamana denk gelemezdi. ABD masada olmadığı gibi, Suriye’deki bu üç önemli oyuncu hep beraber ortaya çıktıklarında ne istediklerini, Suriye’deki amaçlarının ne olduğunu biliyordu." diye anlatan muhabir, Suriye'deki ABD varlığına Washington yönetiminin dahi plan yapamadığını belirtti.

ABD'nin masada olmayışı bir yana Suriye'de kalma/gitme planları güden Washington yönetimi için, bu toprakların en sözü geçen ülkeleri olan Türkiye, İran ve Rusya'nın birlikte adeta gövde gösterisi gibi Suriye toplantısı yapmasını ABD'nin kafasını iyiden iyiye karıştırdığı görüşünde.

"ABD GÜVENİLİR BİR MÜTTEFİK DEĞİL"

ABD'nin Suriye'deki çıkarları uğruna bölgede birlikte hareket ettiği YPG/PYD unsurları konusunda Türkiye ile siyasi çatışma yaşanmasına değinen ABD'li muhabir, yerel kuvvetlerin yani teröristlerin güçlendirilerek olası tehlikelere karşı bölgede tutulmasını desteklediğini belirtirken, tüm bunların ışığında ABD'nin Türkiye için güvenilir bir ortaklıktan uzaklaştığını belirtti.

YORUMLAR 9
  • vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    SANA diktatör diyen calma cakala şaşıyorum sana bukadar iftira atıyorlar nasıl bukadar sabır ediyorsun REYİS vala ben olsam şimdi onlara neyse adamsın REYİS SENİN SAYENDE DİK DURMAYI ÖĞRENDİK KENDİMİZİ BULDUK VAR OL REYİS
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis gibi bir lider olaydi 70 senedir Avrupayi Japonyayi ikiye katlardik.Memleketimiz ilerledikce aslina döndükce ,muhalefet Chp adeta cildiriyor.
    Cevapla
  • KEMAL 6 yıl önce Şikayet Et
    Teröre yardım ve yataklık etmeye devam edeceksin ey abd denen müttefik hainler.
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 6 yıl önce Şikayet Et
    sanki amerika arka çıkmadan türkiye bitecek türkiye amerika olmadan kendini kurtaramaz gibi algı oluşturdular ve bizim gidebilecek ve ortak olabilecek ülkelerle hep aramızı açıp onlardan uzaklaşmamızı sağladılar.ve kendilerine daha yakın olduğumuzu ve kendilerinden başka alternatif olmayacağını ima ederek baskı kurdular.
    Cevapla
  • izmir-dobracı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd aslında üzerimizde görünen bir armaydı şuan bu armayı sökerek-indirerek daha hür daha kararlı daha yapıcı daha güvenerek hareket etmemize vesile oldu.iyiki amerika bizi 2.plana aldı.önümüzü açtı bizim daha iyi cevherler bulmamıza sebep oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız