Avrupa'nın Türkiye boykotu geri tepti

Avrupa’nın birçok ülkesinde Türkiye’den gelen ürünler ve Türkiye’ye turistik amaçlı seyahat planlarına karşı boykot çağrıları yapılıyor.

Avrupa'nın Türkiye boykotu geri tepti
Avrupa'nın Türkiye boykotu geri tepti
GİRİŞ 06.04.2018 12:44 GÜNCELLEME 06.04.2018 12:44

Türkiye’nin Afrin operasyonu sonrasında Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere gibi bazı Avrupa ülkelerinde Kürt halkıyla dayanışma amaçlı başlatılan boykot kampanyaları yayılıyor.

Türk ordusunun Suriye’de başlattığı operasyonu ‘katliam’ olarak tanımlayan ve Afrin operasyonunu ‘işgal’ olarak savunan bazı Avrupalı insan hakları aktivistleri, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında ‘Made in Turkey’ (Türkiye’de üretildi) damgası olan, ‘868’ veya ‘869’ seri numarasıyla başlayan ürünleri satın almayarak boykot yapılması çağrısı yaptı.

Ayrıca Türkiye’ye turistik seyahat yapmak isteyen Avrupalılara da, ‘Türkiye’ye gitmeyin, orada harcayacağınız parayla daha fazla silah alınacak, daha fazla kan akacak’ çağrısı yapıldı.

Sosyal medyada #BoycottTurkey (Boykot Türkiye) ve #BoycottTurkeyTourism (Boykot Türkiye Turizm) etiketleri altında yapılan paylaşımlardan bazıları şunlar; “Türkiye’ye tatile mi gitmeyi düşünüyorsunuz? Lütfen yeniden düşünün!”, ‘Savaşa Hayır, Diktatörlüğe Hayır’, ‘Stop Erdoğan’.

Avrupa’nın yanı sıra Mısır’da da Türkiye’den gelen ürünlerin boykot edilmesi gündemde. The Arab Weekly’nin haberine göre, 2013’te darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından desteklenmesi hoş karşılanmadı.

Mısır’ın iç işlerine karışmakla suçlanan Türkiye, Doğu Akdeniz'de doğal gaz kaynaklarının bulunduğu alanlarda Mısır'ın arama faaliyetlerini engelliyor. Bu da halihazırda zor bir dönemden geçen iki ülke ilişkilerini daha da geriyor.

İki ülke arasındaki mevcut gerilimler zaman zaman Mısır'da yapılan boykot çağrılarıyla ekonomiye de yansıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu