Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararına tepki gösterdi. Açıklamada 'Rus karşıtı saldırıya sert bir şekilde cevap vereceğiz ancak her şeyden önce Washington'a bizimle yaptırımlar diliyle konuşabileceği yanılsamalardan kurtulmasını tavsiye etmek istiyoruz.' denildi.

Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi
Rusya'dan ABD'ye yaptırım tepkisi
GİRİŞ 07.04.2018 03:41 GÜNCELLEME 07.04.2018 12:57
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2011’den bu yana ABD’nin Rusya'ya karşı 50’den fazla yaptırım uyguladığı hatırlatılarak, bunların hiç birinden sonuç alınamadığı kaydedildi.

ABD BİZİ KORKUTMAYA ÇALIŞIYOR

Açıklamada, “Washington, ABD vizesini reddetmek, Rus iş dünyasının varlığını ve finans aktiflerini dondurmak suretiyle özel mülke el konulmasına ve başkalarının parasının kesilmesine soygun denildiğini unutarak korkutmaya çalışıyor.” ifadesi kullanıldı.

 

Washington’un Rusya ile ekonomik iş birliğine zarar vererek sıradan Amerikalılara ve kendi seçmenlerine de zarar verdiği belirtilen açıklamada,  ABD’nin giderek "Amerikan değerlerini reddetmeye başladığı" savunuldu.

Hiçbir baskı önleminin Rusya'yı seçtiği rotadan vazgeçirmeyeceği vurgulanan açıklamada, ABD’nin hedeflerine ulaşmadaki başarısızlığının sadece Rus toplumunu sağlamlaştırdığı değerlendirmesinde bulunuldu.

SERT BİR ŞEKİLDE CEVAP VERECEĞİZ

Açıklamada, “Tabii ki mevcut ve herhangi yeni Rus karşıtı saldırıya sert bir şekilde cevap vereceğiz ancak her şeyden önce Washington'a bizimle yaptırımlar diliyle konuşabileceği yanılsamalardan kurtulmasını tavsiye etmek istiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

ABD Hazine Bakanlığı, 7 Rus iş adamı, bu kişilerin kontrol ettiği 12 şirket, 17 üst düzey Rus hükümet yetkilisi, Rus devletine ait bir silah ticaret  şirketi ve ona bağlı bir bankayı yaptırımlar listesine dahil etmişti.

YORUMLAR 10
  • mezzo 6 yıl önce Şikayet Et
    Birbirlerine düşsünler devamı gelsin İslamı galibiyetiyle inşallah
    Cevapla
  • ahmet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    rusyanın abd ye ne yaptırımı olabilir allah aşkına bu rusya yı bence çok abartıyoruz elindeki nükleer bombalar da olmasa rusyanın başka ne gücü var ekonomisi sınırlı olan yaptırım gücü fazla olmayan bir ülke
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya için çember daraliyor,böylesine toprak büyüklügüne sahip olaninda düşmani çok olur!fransizlar,almanlar,şimdide abd,hala bu topraklarda gözü vardir! Ruslarin 13.9.1919 biz türklere uzattigi kardeş elini hiçbir zaman unutmadik,rusyanin bugünkü zor durumunda daima yaninda olacagiz.
    Cevapla
  • Asım 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bu sene sonunu görmez. trump ve idaresi işi iyice eşkıyalığa vurur ve abd'yi siyonist ideallerine hizmet eden bir çeteye dönüştürür, geri kalan kısım abd'den kopar.
    Cevapla
  • Lonelyman67 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bu yaşananlar okullarda ders olarak okutulmali, Türkiye halkının birbirinden başka dostunun olmadığı çocuklarımızın beyinlerine güzel bir üslupla işlenmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'