Hollanda yalanlamadı! Afrin'de şaşırtan gerçek

Hollanda hükümeti, TSK'nın Suriye'de birlikte askeri harekat yürüttüğü Özgür Suriye Ordusu'na para ve malzeme desteği verdiği iddialarını yalanlamadı. Soru önergesine yanıt veren Lahey yönetimi, Zeytin Dalı Harekâtı'nda Türkiye ile birlikte cephede yer alan güçlere destek verildiğini gizli notla kabul etti.

Hollanda yalanlamadı! Afrin'de şaşırtan gerçek
Hollanda yalanlamadı! Afrin'de şaşırtan gerçek
GİRİŞ 07.04.2018 15:41 GÜNCELLEME 07.04.2018 15:45
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Suriye'deki silahlı hükümet karşıtı örgütlere desteği, iktidar ortağı Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) milletvekilleri Pieter Omtzigt ve Martijn van Helvert tarafından gündeme getirildi.

 

 

ÖSO'YA DESTEK SORULDU

Omtzigt ve Helvert; Başbakan Mark Rutte, Dışişleri Bakanı Stef Blok ve Dış Ticaret Bakanı Sigrid Kaag'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiler.Hristiyan Demokrat parlamenterler, hükümete Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimine karşı savaşan yerel gruplara, Hollanda tarafından para ve teçhizat desteği verilip verilmediği sorusunu yöneltti.

Önergede, Hollanda tarafından desteklenen gruplar arasında TSK ile birlikte Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ÖSO güçlerinin bulunup bulunmadığı sorusuna da yer verildi.

Hükümetten önergeye verilen yanıtta, Hollanda'nın Suriye'deki muhalif güçlere verdiği destek yalanlanmadı.

GİZLİ NOTLA KABUL ETTİ

Hükümet, yanıt metninde 23 Ocak'ta meclise gönderilen, "Suriye'deki silahlı gruplara destek" başlıklı gizli nota atıfta bulundu.

Milletvekillerinin sorularının yanıtlarının, bu gizli notta bulunduğuna işaret edildi.

Hollanda'da muhalefet partileri, Zeytin Dalı harekatı nedeniyle Türkiye'nin kınanmasını istemiş, Başbakanı Rutte AB ve NATO içinde yeterli desteği elde edemediklerini açıklamıştı.

YORUMLAR 30
  • osmanoğlu2023 6 yıl önce Şikayet Et
    köpeklerinizle saldırılarınızı daha unutamadık şimdide kirli paralarınızla saldırıyorsunuz... olmaz olsun böyle sinsice yardım!
    Cevapla
  • VATANIM 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollandamı ASLA İNANMIYORUM.
    Cevapla
  • mehmet selim polat 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupa ta osmanlı döneminden beri,islam aleminin düşmanıdır.Allah kahretsin.
    Cevapla
  • sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçekte Hollanda ve Almanya, Fransa ortadoğuda yeni yapılanmada yer alamayacaklar. Rakipleri Çin, Abd, İngiltere vs AB'yi görmek istemiyor. Ancak Türkiye'nin yanında yer alırlarsa varlıklarını ve devlet olarak var olabilirler.Kısacası AB Türkiye'ye muhtaçtır.Ancak bağnaz ve ırkçılar direniyor.Yakında AB lideri Türkiye olacaktır.AB bunun farkındadır.
    Cevapla
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollandanın ne mal olduğunu BM in hollandalı askerlerinin sırp komutanla işbirliği yapıp 10.000 boşnak müslümanı oyuna getirip nasıl katlettiğini unutmadık.Hollandanın ilgisi Fransanın duyduğu ilgiye benzer…
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!