ABD petrol kaçırmaya hazırlanıyor

Suriye iç savaşının en tartışmalı bölgelerinden olan Deyrizor'da; ABD, petrolleri kaçırmaya hazırlanıyor. Uydu görüntülerinde petrol sahasında tanker yığınakları yapılıyor.

ABD petrol kaçırmaya hazırlanıyor
ABD petrol kaçırmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 08.04.2018 19:13 GÜNCELLEME 09.04.2018 09:41
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Suriye iç savaşının en tartışmalı bölgesi olan Deyrizor, savaşın başından bu yana paylaşılamıyor. Bir tarafta ABD/PKK diğer tarafta ise İran ve Rusya bölgede hakimiyet alanı oluşturmaya çalışıyor.

Bu alana sahip olabilmek için verilen mücadele zaman zaman çatışmalara neden olurken, ABD bölgeyi sahiplenme yolunda sinsi adımlar atıyor.

 

 

PETROL TANKERLERİ BÖLGEDE

ABD'nin bölgeyi YPG ile savunarak üs oluşturma oplitikaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Bölgede petrol tesislerinin yanlarında üslenen ABD ve PKK'lılar bölgeden ham petrol kaçırıyor.

Uydudan alınan fotoğraf karelerinde Petrol tesislerinin yanında onlarca akaryakıt tankerinin hazırda beklediği görülürken, tankerlerin sevkiyat için bölgede bulunduğu belirtiliyor.

TOPRAKTAN PETROL FIŞKIRIYOR

Suriye'nin en büyük petrol sahası olan Deryrizor, ABD, Rusya ve İran'ın olduça fazla tartıştığı bir bölge. Rusya geçtiğimiz yıl içerisinde YPG'nin bölgeye konuşlanmaması için Akdeniz'de bulunan gemi ve denizaltlarından füzeler ateşlemişti.

YPG'nin bölgedeki hakimiyetini kurması neticesinde İran, Rusya ve rejim hep bilikte bölgeye taciz saldırıları gerçekleştirmiş, hatta bu saldırılar içerisinde Rusya'nın bölgede paralı askerler kullandığı ortaya çıkartılmıştı

YORUMLAR 62
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Meyve vermiyor Şeytan tohumu ekiyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın; hırsız, haydut, terörist, kanun tanımayan,yalancı, insanlıktan nasibini almamış ülkesi olduğunu gösteriyor Abd. Şaşırdık mı hayır?
    Cevapla
  • KATİL abd 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin HIRSIZ olduğu herkesin malumudur
    Cevapla
  • 1453 6 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı sürüleri 1000 sene evvel ne yaptı ise bu günde onu yapıyor akıl hocaları da aynı
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    100 sene önce demek istedin herhalde. Lawrence 1916 yılında Arap isyan. Şimdi ise o Lawrence torunları sahada onların kim olduğunu...
    Cevapla
  • vatandaş. 6 yıl önce Şikayet Et
    işin bu olmuş abd hırsızlık öldürme yakma yıkma Allahında bir hesabı var....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak