Yüksek tansiyon! 3 ülke salonu terk etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Duma kentinde yaşanan kimyasal saldırıyı görüşmek üzere New York'ta toplandı. Toplantıda ABD ve Rusya arasında sert tartışmalar yaşanırken ABD'li temsilci Haley karar ne olursa olsun saldırıya karşılık verileceğini söyledi.

GİRİŞ 10.04.2018 06:14 GÜNCELLEME 10.04.2018 22:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya ise olası bir müdahalenin ciddi sonuçlar doğuracağını vurguladı. BM Suriye özel temsilcisi de kritik bir uyarıda bulunarak "ilk kez sadece bölgesel, ulusal ya da Suriye'nin güvenliği değil uluslararası güvenlikten endişe duyduğum bir noktaya ulaştı" ifadelerini kullandı.

SALONU TERK ETTİLER

Kürsüye Suriye Büyükelçisi'nin çıktığı sırada ABD, İngiltere ve Fransa'nın temsilcilerinin salonu terk etmesi dikkat çekti.

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal silah saldırısı üzerine Fransa, İngiltere, ABD ve konseyin geçici üyelerinden Fildişi Sahili, Hollanda, Peru, Polonya, Kuveyt ve İsveç'in talebiyle toplandı.

 

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'den video konferansla katıldığı toplantıda, Duma'daki “şüpheli” kimyasal silah saldırısında en az 49 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı yönünde haberler aldıklarını ancak BM'nin bu saldırıları ve sorumlularını belirleyemediğini söyledi. De Mistura, Duma'daki “iğrenç” saldırı için “kapsamlı ve bağımsız” bir soruşturma çağrısı yaptı.

AFRİN'E DE PARANTEZ

Afrin'deki gelişmelere ilişkin de değerlendirmede bulunan de Mistura, “Türk hükümeti, Afrin harekatının ardından, PYD/YPG güçleri Suriye'nin kuzeyindeki diğer bölgelerden çıkarılmazsa daha fazla operasyon yürüteceklerini belirtti. Bu bölgelerdeki askeri operasyonlar uluslararası gerginlik potansiyeline sahip ve bu nedenle tüm taraflara gerginliği azaltma ve itidal çağrısı yapıyoruz.” dedi.

De Mistura, Suriye'de yaşanan son gelişmelere ilişkin ise “Bölgesel ve küresel güçlerin yıkıcı ve hayal dahi edilemez sonuçlara neden olacak çıkar çatışmaları yüzünden ilk kez sadece bölgesel, ulusal ya da Suriye'nin güvenliği değil uluslararası güvenlikten endişe duyduğum bir noktaya ulaştı.” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 22
  • Mersktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok mersk ettim 3 ülke kimmiş bunlarr ahhaa bak sen kimlermiş Dünyayı Sömüten ABD ,İngiltere,Fransa SÖMÜRÜCÜ ÜLKELER yani sürpriz degil..
    Cevapla
  • bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    israile ne zaman saldıracağınız
    Cevapla
  • Basri 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki çok umurlarındaymış gibi poz veriyorlar.Katil sürüsü.
    Cevapla
  • Halid Bin Velid 6 yıl önce Şikayet Et
    13 Nisan Cuma Günü Miraç Gecesi (Zalimler için yaşasın cehennem) Araf Suresi, 54. ayet: Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, Güneş'e, Ay'a ve yıldızlara Kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne Yücedir.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın başı Israil devleti artı siyonist iş adamları + Ingiltere!!! Usa ve Ab jandarma görevi yapıyor. "Suriyede çocukları öldüren Israildir" dedi Rusya. Kahrolsun zalim BATIL. Islam her yerde var. Dünyanın yarıdan fazlası Müslüman. Buluğa ermemişler de Müslüman. Allah'ın cc NURUNU söndürmek isteyenler sadece cehennemden hisse senedi alır. Güneş ay yıldızlar vs hepsi Allah'ın cc emrinde! Kun fe yekun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi