Gerilim tırmanıyor! Rusya resti çekti

ABD ve Rusya arasında gerilim her geçen dakika tırmanıyor. Rusya’nın Avrupa Birliği (AB) Temsilcisi, Moskova’nın ABD’yi Suriye’ye saldırmaması yönünde uyardığını söyledi.

Gerilim tırmanıyor! Rusya resti çekti
Gerilim tırmanıyor! Rusya resti çekti
GİRİŞ 11.04.2018 06:46 GÜNCELLEME 11.04.2018 06:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Vladimir Chizhov Euronews’a yaptığı açıklamada, “Rusya’nın, ABD temsilcilerini, hem kamuoyu önünde hem de uygun kanallar üzerinden, bu saldırıların olması ve ister kasten ister başka türlü olsun Rus vatandaşlarına zarar gelmesi halinde bunun ağır sonuçları olacağı yönünde uyardığını” belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov da gün içinde yaptığı açıklamada, ABD’nin Suriye hükümetine ait tesislere saldırması halinde Rusya’nın karşılık vereceğini kaydetmişti.

 

 

Gerasimov geçen ayki bir açıklamasında da, Rus askeri yetkililerinin Suriye tesislerinde mevcut olduğunu söylemiş ve “askerlere yönelik bir tehdidin oluşması halinde Rus silahlı güçlerinin gerek füzeler gerekse de bu füzeleri fırlatan taşıyıcılara karşı misilleme adımları atacağı” uyarısında bulunmuştu.

Başkan Donald Trump, Esed rejiminin Şam yakınlarındaki Doğu Guta’da sivillere karşı kimyasal saldırı düzenlendiği haberlerinin ardından Amerika’nın buna “kuvvetli” bir yanıt vereceğini belirtmişti.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Suriye’deki kimyasal saldırıya nasıl bir yanıt verileceği konusunda gelecek günlerde ABD ve İngiltere’yle bir karar alacağını açıkladı.

Macron, Duma’daki saldırıya “güçlü ve ortak bir yanıt” verilmesini istediğini söyledi.

Fransa’nın askeri bir adım atıp atmayacağı sorusu üzerine Macron, Fransa’nın ABD ve İngiliz müttefikleriyle birlikte teknik ve stratejik bilgileri konuşmaya devam edeceğini belirterek, “gelecek günlerde kararımızı açıklayacağız” dedi.

Herhangi bir adımın “kimyasal silahlar stokunu hedef alacağını” kaydeden Macron, Suriye’de kimyasal silah kullanımının Fransa açısından “kırmızı çizgi” olduğunu yineledi.

Macron, ABD Başkanı Donald Trump’la son iki günde iki kez telefonda görüşmüştü.

İngiltere Başbakanı Theresa May’ın ofisinden yapılan açıklamada da, İngiltere, Fransa ve ABD liderlerinin Suriye’de kimyasal saldırıdan sorumlu olanlardan “hesap sorulmasını” sağlamaya kararlı olduğu vurgulandı.

May’in ABD Başkanı Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la telefon görüşmeleri yaptığı da belirtildi.

YORUMLAR 22
  • oyunu anlayın 6 yıl önce Şikayet Et
    abd fransa rusya iran hepsi suriyeyi terketmeli. esed de defedilmeli. suriye halkının öldüğü artık yeter. suriye halkı oyunu artık anlamalı.
    Cevapla
  • qwerty 6 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer güce sahip ülkeler hiçbir zaman savaşmaz bu unutulmasın..
    Cevapla
  • veyselll 6 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan konuşmayın! ihtimali bile kötü! savaşırsa neler olur biliyor musun???
    Cevapla
  • ZOR38 6 yıl önce Şikayet Et
    abd liler korkağın ta kendisi. Kuzey Kore den altlarına yaptılar !!! Ruslar Dik durmalı ve söz tehditte değil Esas Gücü kullanacaklarını Kuzey Kore gibi iyice belirtmeli !!! batı bu dilden anlar.
    Cevapla
  • mustafa. 6 yıl önce Şikayet Et
    ne abd ne rusya asla savaşmazlar sadece bülof yapıyorlar asıl maksat gaye başka bu göreceğiz kuzey kore abd yi vuracaktı ne oldu. hep oyun bunlar Müslüman uyanık olur
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal silah kırmızı çizgileriymiş. Esat daha önce 184 kez kullandı. Kırmızı çizgi mi kaldı. Aynı Kılıçdaroğlu sırf palavra.
    Cevapla
  • vecihiiii 6 yıl önce Şikayet Et
    bence yalan! amerikanın işi! kitle imha silahları vardı ırakta, ne oldu! :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor