NATO'dan 'Suriye' açıklaması!

NATO, Doğu Guta'daki kimyasal saldırıyı güçlü biçimde kınadı. Yapılan açıklamada ayrıca "Duma'da kimyasal saldırı alanına gözlemci erişimi sağlandı." denildi.

NATO'dan 'Suriye' açıklaması!
NATO'dan 'Suriye' açıklaması!
GİRİŞ 12.04.2018 15:58 GÜNCELLEME 12.04.2018 16:28
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dünya, ABD, Fransa ve İngiltere’nin, kimyasal silah saldırısı nedeniyle Suriye’ye yönelik olası bir askeri operasyonuna odaklanmışken NATO’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, kimyasal saldırıya nasıl cevap verilmesi gerektiği konusunda NATO üyesi ülkeler arasında danışma nitelikli görüşmelerin sürdüğünü söyledi.  

EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINANDI

Slovakya Başbakanı Peter Pellegrini ile bir araya gelen Stoltenberg, NATO karargahında yaptığı açıklamada, NATO’nun kimyasal silah kullanımını en güçlü ifadelerle kınadığının altını çizdi. Stoltenberg, Suriye rejimine ve destekçilerine, uluslararası tıbbi destek ve denetime tam ve engelsiz erişim sağlaması çağrısı yaptı.

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

 

 

NATO’nun kimyasal silahların kullanılmasını uluslararası barış ve güvenlik açısından bir tehdit olarak gördüğünün altını çizen Stoltenberg, “Sorumlular hesap vermeli” dedi. Kimyasal silahların kullanımına yönelik yasağın korunması gerektiği de Stoltenberg’in vurguları arasında yer aldı.

YORUMLAR 10
  • Dağdelenoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Natonun bir işe yaradığı yok ama Natonun sembolü ilkokul öğrencilerinin yön şeması çizmelerine yarıyor.
    Cevapla
  • Doğrucu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını yemeyelim bu sefer çok güçlü bir şekilde kınamışlar..
    Cevapla
  • ali TURK 6 yıl önce Şikayet Et
    Mayammarda petrol yok herhalde.Batililarin ortadogudaki bu insanlari ne kadar dusunduklerini merak ediyorum ?
    Cevapla
  • Ters Köşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu son yapılan saldırının Amerika ve İsrail kanalıyla yapıldığını düşünüyorum.Amerika ortadoğudaki etkinliğini iyice kaybetmişti bu bahaneyle tekrar girmeye çalışıyor.
    Cevapla
  • bitti 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya iran ve suriye kimyasal saldırılardan birinci derecede sorumludur. dünyayı kandırma dönemi bitti. artık hiç kimse rusya iran ve esede inanmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...