Rusya ABD, İngiltere ve Fransa'yı uyardı

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD ve Fransa'dan yapılan Suriye açıklamalarına tepki geldi.

Rusya ABD, İngiltere ve Fransa'yı uyardı
Rusya ABD, İngiltere ve Fransa'yı uyardı
GİRİŞ 12.04.2018 16:18 GÜNCELLEME 12.04.2018 17:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, ABD ve Fransa’nın Suriye’ye karşı güç kullanma tehditlerinin, "BM kurallarını ihlal" olduğu uyarısı yaptı. 

Zaharova basın toplantısında yaptığı açıklamada, “ABD ve Fransa liderlerinden en üst düzeyde Suriye’ye karşı güç kullanılmasına ilişkin sert tehditler yapıldı. BM üye ülkelerine karşı güç kullanma tehditlerinin BM’nin kurallarını ihlal ettiğinin altını çizmek isterim” dedi.

Zaharova konuşmasına şöyle devam etti:

“Washington’dan durumu iyice kötüleştirecek açıklamalar gelmeye devam ediyor. Suçlamalar sadece Şam’a karşı yapılmıyor, ayrıca onlara göre Esad rejimini koruyan ve onun suçunu paylaşan Rusya Federasyonu da onların tehdidinin bir parçası. 

"Biz tüm tarafları bu tür suçlamalar, tehditler ve daha da önemlisi planlı eylemlerin sonuçları üzerinde ciddi bir şekilde düşünmeye davet ediyoruz. Kimse batılı yöneticilere küresel jandarma, savcı, hakim rolünü vermedi. Bizim tavrımız belli, biz krizin oluşmasını amaçlamıyoruz. Mevcut sorunları çözmek için bizim partnerlerimizde mantığın önde gelmesini ümit ediyoruz.”

 

 

 

YORUMLAR 4
  • TR-IZMIR 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak'ın sahip olduğunu iddia edilen kitle imha silahlarıyla ilgili kanıtlar yalan olduğu ortaya çıktı.. İngiltere'de dönemin Başbakanı Tony Blair, Saddam Hüseyin'in Batı'yı tehdit edebilecek kitle imha silahlarını 45 dakikada kullanıma hazır hale getirebileceğini iddia eden bir istihbarat dosyasında uydurma kanıtlar öne sürdük. Gerçekte ortada kitle imha silahı filan yoktu. Dönemin ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell işgalden önce Birleşmiş Milletler kürsüsünde açıkça yalan söyledi. 13 yıl sonra bu olayı kariyerindeki "leke" olarak anacaktı. Powell, Irak'ta sayısız milyon masum insanın hayatını kaybetmesinden değil, bu hatanın kariyerindeki bıraktığı olumsuz izden dolayı pişmandı.
    Cevapla
  • diktatörün sonu 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru olmayan iddia nedir. doğu gutanın yerli halkını katledip bir kaç bin tanesini otobüslerle vatanından sürdünüz. bu katliamların neresi doğru değil. rusya hep aynı oyunu oynuyor. yalan söylüyor. suçlarını katliamlarını örtbas etmeye çalışıyor. katilin biri ile işbirliğine girip suriye halkını topyekün katlediyorlar. baştaki katil diktatör artığı ülkeyi biribirine kattı. halkı kutuplaştırıp suriyede diktatöre karşı ayaklanmayı mezhep ve hizip savaşına çevirdi. suriye halkı buna kaç gün daha inanacak. sonu idam.
    Cevapla
  • TİYATRO ŞOVU 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Danışıklı it Dalaşı Yapıyor Ne de Olsa Atış Serbest
    Cevapla
  • Talha 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimyasal bulgusu yok normal silahla ölmüşler bişey olmaz rahat olun !!! Allah sizi kahretsin ey zalimler....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!