Merkel'den operasyon sonrası ilk açıklama

Almanya Başbakanı Merkel, "Amerikalı, İngiliz ve Fransız müttefiklerimizin BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olarak bu sorumluluğu üstlenmesini destekliyoruz" dedi

Merkel'den operasyon sonrası ilk açıklama
Merkel'den operasyon sonrası ilk açıklama
GİRİŞ 14.04.2018 11:38 GÜNCELLEME 14.04.2018 13:40
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Suriye'de başlatılan operasyonla ilgili bir açıklama yaptı. ABD'nin öncülüğündeki operasyonu destekleyen Merkel, "Kimyasal silahlarlarla ilgili uluslararası düzenlemelerin etkisini korumak ve Suriye rejimini başka ihlallere karşı uyarmak amacıyla yapılan askeri operasyon başarılı ve orantılıydı" ifadelerini kullandı. Hava saldırıları ile "rejimin kimyasal saldırı yeteneğini kesmeyi ve Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin tekrar ihlal edilmesini engellemeyi" amaçladığına dikkat çeken Merkel, "Amerikalı, İngiliz ve Fransız müttefiklerimizin BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri olarak bu sorumluluğu üstlenmesini destekliyoruz" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 3
  • Adalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlulu üstlenen ülkeler istedikleri yeri vururlar mı öyleyse biz de sorumluluğun üstlenip İsrail’i vuralım
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin veto hakkına sahip ülkeler olarak; ABD, Rusya ve Çin' in olması anlaşılabilir olsa da, Fransa ve Ingiltere de bu konumda ise, bu durumda Türkiye, Hindistan, Brezilya, Endonezya vb. ülkelerin de beri hakkına haiz daimi üye statüsünde olmaması izahtan yoksundur.
    Cevapla
  • garib 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir kafiri destekler. Kafirden medet uman müslüman da Rahmetten uzak kalır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı