Almanya tehlikenin farkında! Düzelme şansı sıfır

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Esed rejimine operasyonu hakkında konuşan Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Washington ve Moskova Suriye konusunda birbirlerine yaklaşan yolu bulamazsa Suriye’deki durumun düzelme şansı sıfır" dedi.

Almanya tehlikenin farkında! Düzelme şansı sıfır
Almanya tehlikenin farkında! Düzelme şansı sıfır
GİRİŞ 15.04.2018 17:28 GÜNCELLEME 15.04.2018 17:41

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ABD,  İngiltere ve Fransa’nın Esed rejimine karşı operasyonuyla ilgili, “Bu  gaddarlıkların cezasız kalmadığına ilişkin memnuniyet büyük olsa da 7 yıldır  süren Suriye savaşında ilk kez, Amerikan ve Rus silah sistemlerinin Suriye  topraklarında doğrudan karşı karşıya gelmesi konusunda ciddi tehlike var." dedi.

Steinmeier, “Bild am Sonntag” gazetesine verdiği röportajda, cumartesi  gecesi düzenlenen hava saldırılarının, tekrarlanan kimyasal silah kullanımına  karşı misilleme anlamına geldiğini belirtti.

 

 

Bugün Rusya-ABD ilişkilerindeki gerilimin bir sonraki aşamasına  gelindiğini ifade eden Steinmeier, "Bu gaddarlıkların cezasız kalmadığına ilişkin  memnuniyet büyük olsa da 7 yıldır süren Suriye savaşında ilk kez, Amerikan ve Rus  silah sistemlerinin Suriye topraklarında  doğrudan karşı karşıya gelmesi  konusunda ciddi tehlike var." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye’de barışçıl gelecek için yol arayanların bir sonraki  hava  saldırısının ötesini düşünmeleri gerektiğini vurgulayan Steinmeier, bu konuda ABD  ve Rusya’nın büyük sorumluluk taşıdığını kaydetti.

Steinmeier, ABD ve Rusya'nın ilk adımı atmaları gerektiğini ifade  ederek "Putin ve Trump bunu dünyaya borçlu. Washington ve Moskova Suriye  konusunda birbirlerine yaklaşan yolu bulamazsa Suriye’deki durumun düzelme şansı  sıfır." dedi.

Rusya ile Batı arasındaki yabancılaşmanın da kendilerini  endişelendirdiğini söyleyen Steinmeier, “Fiilen iki tarafta da artık güven temeli  yok.“ diye konuştu.

Steinmeier, bu tehlikeli yabancılaşmaya karşı çıkmanın sorumlu  siyasetin esas görevi olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız