Rumlara son uyarı! Türkiye ile ortak adım atarız

Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüştükten sonra açıklama yapan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Artık hiçbir şey eskisi gibi olamaz" dedi.

GİRİŞ 17.04.2018 08:16 GÜNCELLEME 17.04.2018 09:18
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve  Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis  bir araya geldi. Rum yönetiminde bir zihniyet değişikliğinin olmadığını belirten Akıncı, "Kaldığımız yerden devam edelim dönemi kapanmıştır" dedi.

ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ YOK

 

 

Anastasiadis ile yemekte yeni bir durumun ortaya çıkmadığını ifade eden Akıncı, tarafların pozisyonlarını koruduğunu belirtti.

Akıncı, "Rum tarafının tavrında her hangi bir belirgin farklılaşma göremedik. Hep Rum tarafında bir zihniyet değişikliği olması gerektiğini söyledim. Bu akşam böylesi bir zihniyet değişikliğinin ip uçlarını gördün mü diye soruyorsanız henüz böyle bir şey söz konusu değil. Gelinen aşamada hiçbir şey artık eskisi gibi olamaz. Bu mümkün değildi. Kaldığımız yerden devam edelim dönemi kapanmıştır" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN DOĞALGAZ UYARISI

Rum tarafına doğalgaz konusunda uyarılar da yaptığını açıklayan Akıncı, Rumların tek taraflı adımlar atmaması gerektiği mesajını verdiğini söyledi.

Akıncı, "Bundan sonra olabilecekler konusunda uyarılarımızı yaptık. Doğalgaz konusu her iki tarafı da ilgilendiriyor. Ya komite kurulmalı, ya aramalar askıya alınmalı ya da Türkiye ile Kıbrıs Türk tarafı birlikte adımlar atar" diye konuştu.

YORUMLAR 17
  • Kalp 6 yıl önce Şikayet Et
    Alp kafan iyimi ne saçmalıyorsun
    Cevapla
  • ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    gel gardaş beraber yapalım
    Cevapla
  • alp 38 6 yıl önce Şikayet Et
    k.k.t.c deki askerlerimizi geri çekmeliyiz bizi ilgilendiren bir konu kalmadığını düşünüyorum kanser hücresi gibiler
    Cevapla
  • Kalp 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçma bir yorum
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Senin zihniyetin kanser hücresi gibi bozuk.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türkiye ye ait bir yerdir ve asla pazarlık konusu yapılamaz.Biz Türkiyenin alçaklar topluluğu olan ab' ye girmesine asla taraftar değiliz hele hele ab 'ye girmek için pazarlık konusu edilmesine ise şiddetle karşıyız.Kıbrıslı Türklere ve Mustafa Akıncı gibi insanlara rağmen Kıbrıs'a Şehitlerin mukaddes kanlarına kıyamete kadar sahip çıkılmalıdır.
    Cevapla
  • Gerçekler 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşma zırvalıklarını geçin artık. Kıbrısın kaybedilmesi demek yanı başımızda Türkiye düşmanı bütün devletlerin deniz ve hava üsleri açması demek. Bizi hepten boğmak istiyorlar. Kuzey Kıbrıs acilen Türkiye'nin ili yapılmalıdır. İleride en ufak bir fırsatta Kıbrısın tamamı alınmalıdır. Burnumuzun dibindeki ege adalarıda dahil. Bunlar 10 yıllık 20 yıllık 50 yıllık plan dahili içerisinde gerçekleşebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt