10 binlerce Türk gözaltına alındı

ABD’li bir üst düzey yetkili, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doğu Türkistan Özerk Bölgesi'nde 10 binlerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

10 binlerce Türk gözaltına alındı
10 binlerce Türk gözaltına alındı
GİRİŞ 18.04.2018 15:01 GÜNCELLEME 18.04.2018 17:08
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Doğu Asya ve Pasifik İlişkileri Birimi'nin önde gelen isimlerinden Laura Stone, Çin’in başkenti Pekin’de Uygur Türklerine uygulanan sistematik devlet zulmünü anlattı.

"GÖZALTILAR İNSAN HAKLARINA AYKIRI"

Stone, Doğu Türkistan Özerk Bölgesi'nde 10 binlerce kişinin gözaltına alındığını duyurdu. ‘Siyasi eğitim’ kisvesi altında yapılan toplu gözaltıların, insan haklarına aykırı olduğunu vurgulayan Stone, Çin’in Sincan’da Uygurlar ve diğer Müslümanlara uyguladığı zulümden rahatsız olduklarını söyledi. Çin yönetimiyle diyalog kurarak, insan hakları ihlallerini azaltmaya çalışacaklarını belirtti.

 

 

SON YILLARDA BASKILAR ARTTI

Doğu Türkistan Özerk Bölgesi'nde din, kültür ve seyahat özgürlüğüne yönelik baskılar son yıllarda daha da fazla arttı.

ABD yönetiminin finansmanını sağladığı Özgür Asya Radyosu Ocak ayında yaptığı açıklamada, yalnızca Doğu Türkistan  Özerk Bölgesi'nin Kaşgar kentinde 120 bin kişinin ‘yeniden eğitim’ kamplarında olduğunu duyurmuştu. ABD’li senatör Marco Rubio, ABD Kongresi’ne bu ay sunduğu mektupta, toplamda 500 bin ile 1 milyon arasında kişinin gözaltına alınmış olabileceğini belirtmişti.

YORUMLAR 34
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı oyunlar . Çin le terslemişti propoganda peşinde gene abd . Şimdiye kadar nerdeydin sanane ordaki türklerden. Bu oyunlar eskidi
    Cevapla
  • Erk 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde yaşayan Uygur Türkü soydaşlarımızı bu denli düşünüyor ve mevcut durumlarından kaygılanıyor ise; Uygur Türkü soydaşlarımızın bir kısmının Doğu ve Güneydoğu bölgelerimize yerleştirilmesi için Çin ve Türkiye nezdinde girişimlerde bulunup, bu soydaşlara kalıcı konut yapımı vede idamelerini sağlamak için iş imkanları oluşturulmasına ilişkin finansmanı da ABD sömürgesi körfez ülkeleri olan; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'e karşılatsın da görelim!
    Cevapla
  • VahAbd! 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkleri ne kadarda düşünüyormuşsun. Yeni öğrenmiş olduk. Niye pkk yı destekliyorsun, niye Türkiyeyi bölmeye çalışıyorsun bir türlü anlamıyoruz. şeytan güzeli amerika
    Cevapla
  • Mete Uncu 5 yıl önce Şikayet Et
    Uygurda milli bir direniş lazım. Türkiye daha da güçlenmeli. İç ve dış düşmanlara dikkat!
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm İslam aleminin olduğu gibi, Orta Asya Türklerinin de acilen birlik olup, iri olmaları elzemdir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar