Yunanistan'dan rezil 'FETÖ' kararı!

Yunanistan'da Danıştayın, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'nın geçici bir süre kontrol şartıyla tekrar serbest bırakılmasına karar verdiği bildirildi.

Yunanistan'dan rezil 'FETÖ' kararı!
Yunanistan'dan rezil 'FETÖ' kararı!
GİRİŞ 19.04.2018 14:31 GÜNCELLEME 19.04.2018 15:40
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Danıştay Başkanı Nikolaos Sakellariu başkanlığında toplanan kurul, hükümetin, Özkaynakçı'ya verilen iltica hakkına ilişkin kararın askıya alınmasına yönelik itirazını değerlendirdi. Alınan kararda, Özkaynakçı'nın tüm darbeci askerlerin iltica başvurularına yönelik Danıştay kararı açıklanana dek sıkı kontroller şartıyla serbest kalmasına hükmedildiği ifade edildi. Danıştay böylece hükümetin itirazını kısmen reddetmiş oldu. 

HER GÜN KARAKOLA GİDECEK

Özkaynakçı'nın, gözetim altında tutulduğu karakoldan salınması halinde açıklanmamak kaydıyla ikamet adresi göstermesi ve her gün karakola görünmesi şartları getirildi. Özkaynakçı'ya ayrıca yurt dışı yasağı kondu. 

"TÜM GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI"

Danıştay kurulunun açıklamasında, "Yönetim, alınan önlemlerin esas olarak gözaltı anlamına gelmemesi şartıyla Türk vatandaşının korunması ve etkin bir şekilde gözetimi için tüm gerekli ve uygun tedbirleri almalıdır." ifadelerine yer verdi. 

İltica talebi 2017 Aralık sonunda kabul edilen Özkaynakçı, kısa bir süre serbest kalmış, hükümetin kararın askıya alınması ve iptal edilmesi yönündeki başvurularının ardından tekrar gözetim altına alınmıştı. 

Daha sonra hükümetin itirazının, temyiz mahkemesi yerine üst mahkeme olan Danıştayda görüşülmesi kararlaştırılmıştı. 

4 MAYIS'TA KARAR VERİLECEK

Danıştayın, darbecilerin iltica taleplerine ilişkin nihai kararını ise 4 Mayıs'ta vermesi bekleniyor. 

Öte yandan, Yunan hukukuna göre azami 18 ay olan gözaltı süresinin Mayıs sonunda dolacağı belirtildi. 

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis, darbeci 8 eski askerin bu sürenin dolması halinde serbest kalmalarının önünde herhangi bir engel bulunmadığını açıklamıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • yüksel kaman 5 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan büyük oyun pesinde öncelikle niye saldilar düsünmek lazim bizim istihbaratimiz arnavutlukta fetöcüleri paketleyip getirdiler bunlarin niyeti ingilizlerin ruslara oynadigi oyunun aynisini bize oynayacaklar fetöcü yunanda suikasta ugrayip sucu bize atacaklar ve dünya kamoyu önünde bizi zorda birakip istedigi 2 yunan askerini geri alma düsüncesinde askerleri birakirsak suclu baskasi birakmazsak sucu bize yikacaklar
    Cevapla
  • Malik 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyke Düşmanlik etsinler birde Askerlerinin Türkiye tarafindan serbest kalmasini istesinler.
    Cevapla
  • umut 5 yıl önce Şikayet Et
    yunandan ne beklenirki yazıklar olsun
    Cevapla
  • çicek 5 yıl önce Şikayet Et
    hukuksal imzaları görmezden geliyolar aramızda sucluların iyadesi anlaşması var bunu inkar eden bir ülkeye güvenilmez verdi gi sözü bile tutamayana adam demezler bizim ülkemizde bizde bir söz var erkek sôzümü diye ekek sözü çok önemli
    Cevapla
  • Hasan Cihat 5 yıl önce Şikayet Et
    zaten ilk gününden belliydi,hic ama hic sasirmadik PKK yi DHKPC,KOMÜNISTLERI yani ne kadar HAIN TÜRKIYEDE varsa bunlar onlarin destekcileridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu