Avrupa ülkesinde alkol yasağı

Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Praterstern tren garı ve çevresinde alkollü içecek tüketimi yasaklanıyor.

Avrupa ülkesinde alkol yasağı
Avrupa ülkesinde alkol yasağı
GİRİŞ 22.04.2018 11:07 GÜNCELLEME 22.04.2018 11:07
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Mayıs ayı itibarıyla eski Belediye Başkanı Michael Haupl'dan görevi devralacak yeni Belediye Başkanı Michael Ludwig, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Viyana belediyesi ve emniyet güçlerinin düzenli çalışmalarına rağmen alkol tüketimi nedeniyle sıklıkla arbede ve huzursuzluk yaşanılan bölgede kamusal alanlarda alkol tüketiminin yasaklanacağını açıkladı.

Ludwig, "Tren garı ve çevresinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi için bu adım atılması gerekiyor." dedi.

Ülkede ilk defa kamuya açık yerde uygulanacak yasağın haftaya cuma günü yürürlüğe gireceğini belirten Ludwig, yasağa uymayanların 70 ila 700 avro para cezasına çarptırılabileceğini söyledi. 

Ludwig, tren garı bünyesindeki market ve büfelerde alkollü içecek satışının yasaklanmayacağını, ayrıca bölgedeki kafe ve restoranlarda alkollü içecek tüketiminin yasak kapsamına girmeyeceğini ifade etti.

Şehrin 4 büyük tren garından Praterstern’de son yıllarda alkol tüketiminin neden olduğu gerginlikler sonucunda sıklıkla yaralama ve darp olayları meydana gelmiş, çevre sakinleri başta olmak üzere yolcular yetkililere çözüm bulunması yönünde çağrılar yapmıştı.

Bölgede artan suç oranı dolayısıyla emniyet güçleri çeşitli önlemler almaya çalışmış ancak kalıcı çözüm getirilememişti.

YORUMLAR 20
  • Dağdelenoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Valla bizde olsa irtica hortluyor diye dünyayı ayağa kaldırırlar.
    Cevapla
  • BOZOK66 6 yıl önce Şikayet Et
    O ne yapmis , bu ne yapmis degil.... Biz ne yaptik ne yapiyoruz ve ne yapacagiz ... Gelecek nesillere miras olarak ne birakacagiz??? Dogru olani yapalim , baska ulkeler ne yapiyorsa kendileri bilir, nasil olsa yine Turklerden ogrenirler dogrulari....
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasi ve özgürlükler adına endişeliyiz
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda Lahey”de yasiyorum. Burada yolda sokakta hatta sahilde bile kesinlikle alkol esrar icmek yasak. Para cezasi var. Iceceksen evinde barda veya restaurant ta ic diyor. Bizde olsa laiklik elden gitti. Sonrada kalkar avrupaya ozenirler. Gelsinler ozendikleri o avrupadan ornek alsinlar. Guzel yerinde bir uygulama.
    Cevapla
  • ..... 6 yıl önce Şikayet Et
    Gavurdan olunca " yaşam kalitesini yükseltmek" oluyor. Bizde olunca" gericilik" oluyor..chp ve avanesine duyurulur,!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı