İran'dan tehdit gibi açıklama!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya sadık kalması gerektiğini söyleyerek, aksi halde ABD'nin 'şiddetli sonuçlarla' yüzleşmek zorunda kalacağını ifade etti.

İran'dan tehdit gibi açıklama!
İran'dan tehdit gibi açıklama!
GİRİŞ 24.04.2018 10:50 GÜNCELLEME 24.04.2018 12:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trump, anlaşmanın tarafı Avrupalı müttefiklere, 12 Mayıs'a kadar anlaşmada "korkunç hatalar" olarak nitelediği noktaları düzeltmezlerse, İran'a yeniden ekonomik yaptırım getireceğini söylemişti.

Böyle bir gelişme, anlaşmaya yönelik ciddi bir darbe olacak. İran ile ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere, Almanya arasında yapılan anlaşma Tahran'ın nükleer faaliyetlerini sınırlaması karşılığında bu ülkeye uzun süredir uygulanan ekonomik yaptırımları hafifletmişti.

Ruhani, bugün devlet televizyonunda canlı yayınlanan  konuşmasında, "Beyaz Saray'dakilere taahhütlerini yerine getirmezlerse, İran hükümetinin sert tepki vereceğini söylüyorum" dedi.

Ruhani Tebriz'de yaptığı konuşmada, "Anlaşmaya ihanet eden olursa, bunun ciddi sonuçlar doğuracağını bilmesi gerekir... İran tüm olası durumlara hazırdır" diye konuştu. 

YORUMLAR 7
  • Tuba 5 yıl önce Şikayet Et
    Kim konuşuyor iran , geçiniz.
    Cevapla
  • erkan 5 yıl önce Şikayet Et
    bi kerede icraatini gorelim ama hep kuru sıkı dogdugumdan beri iran.israil cekismesi daha birbirilerine birakin bombayi mantar tabancadi sikmadiniz artik sizinde halkin nezdinde guvenirliliginiz kalmadi maalesef
    Cevapla
  • mazlum 5 yıl önce Şikayet Et
    Erkan seni Enperyalisler dansözle diziyle uyutu Iranliar pers akili insanlar adamlari Atom teknolojisi var 2000 km 3000 km mevzili roketi var kendi yapimi
    Cevapla
  • Muhittin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir günden bir güne islam icin yaptiginiz birsey varmi yok ! Kuru gürültü islam ülkeleri hariç tüm milletlere faydanız var.
    Cevapla
  • dogru söz 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin Sudin vahabileri Islam icin calisiyo hergün Yemende mazlum Huti cocuklari kadinlari kallt ediyo onlarda sözde Müslüman.
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlatmaya gerek yok...iran=fasa-fiso tehdit.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kuru gürültü kaç sefer israili abd yi tehdit etdiler sayamadim bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!