Somalili engelli çocuklara Kızılay desteği

Hayırseverlerin desteğiyle Somali’de 7 yıldır insani yardım çalışmaları yürüten Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 80 tekerlekli sandalyeyle engelli çocukların yüzünü güldürdü.

Somalili engelli çocuklara Kızılay desteği
Somalili engelli çocuklara Kızılay desteği
GİRİŞ 24.04.2018 15:29 GÜNCELLEME 24.04.2018 15:29

150 yıldır ayrım gözetmeksizin dünyanın dört bir yanındaki yardım çalışmalarına devam eden Türk Kızılayı, Somali halkına desteğini sürdürüyor. Hayırseverlerin desteğiyle Somali’de 7 yıldır insani yardım çalışmaları yürüten Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 80 tekerlekli sandalyeyle engelli çocukların yüzünü güldürdü. Suriye’deki çocukları da unutmayan Kızılay onlar için de oyun parkı kurdu.

ENGELLİ SOMALİLİ ÇOCUKLARA 80 TEKERLEKLİ SANDALYE

2011 yılından bu yana Somali’deki barınma, beslenme ve refah seviyesini artırıcı kalıcı projeleri yürüten Kızılay, ihtiyaç sahiplerine yönelik hizmetlerine devam ediyor. Somali’deki rehabilitasyon projeleri kapsamında, 80 Somalili engelli çocuğun yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla 80 adet tekerlekli sandalye hediye edildi.

Türk Kızılayı’nın tarafından düzenlenen tekerlekli sandalyelerin teslim törenine Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Olgan Bekar, Somali Banadır Valisi Abdurrahman Omar Osman ile TSK, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı, Yardım Eli Derneği ve THY olmak üzere çok sayıda kurumun Somali temsilcileri katıldı.

"ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜNÜ GÖRMEK EN BÜYÜK MUTLULUK"

Çocukları mutlu etmenin yüksek değer taşıdığını dile getiren Türkiye’nin Somali Büyükelçisi Olgan Bekar, “Hepinizin de bildiği gibi Türk Kızılayı 2011 yılından bu yana Somalili kardeşlerimize yardım elini uzatmak için üstün gayret içinde çalışmalarına devam etmektedir. Sadece Türk Kızılayı değil Türk sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurumları da Somalili kardeşlerimize uzun yıllardır yardım etmektedir. Önümüzdeki dönemde de özellikle Ramazan ayı ve Kurban Bayramı’nda Türk kuruluşları yardım çabalarını arttıracaktır. Somalili kardeşlerimize yardım ellerini uzatacaktır. Özellikle Mogadişu ve etrafında yaşayan sığınmacılarla ilgilenerek onlara yardım dağıtmaya çabalayacağız. Somalili kardeşlerimizin tekerlekli sandalyelerini iyi günlerde kullanmasını diliyorum. Çocukların yüzünün güldüğünü görmek bizim için en büyük mutluluk görmek Somalili kardeşlerimize hediye edilmek üzere tekerlekli sandalyeleri buraya getiren Türk Kızılayı’na da şükranlarımı sunuyorum.” ifadesinde bulundu.

23 NİSAN'DA SURİYELİ ÇOCUKLARA DA YARDIM ELİ UZANDI

Suriye’ye yönelik yardım çalışmalarını da sürdüren Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Suriye’nin İdlib kentine bağlı Kelbit köyündeki "Umut" çadır kentinde İdlib ve Hamalı çocuklar için oyun parkı açtı. Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nin bağışıyla oluşturulan oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlendi. İlerleyen zamanlarda bölgede 6 oyun alanı daha kurulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi