ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'ndan S-400 rahatsızlığı

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Brüksel’de Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma kararına ilişkin "Amerika’nın kaygılarının ciddiyeti" konusunda uyarıda bulunda, "Türkiye'nin S-400 almasın" dedi.

ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'ndan S-400 rahatsızlığı
ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı'ndan S-400 rahatsızlığı
GİRİŞ 28.04.2018 11:42 GÜNCELLEME 28.04.2018 11:46
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD'nin çiçeği burnunda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ilk bakanlık görevinde NATO'nun Brüksel'deki toplantıya katıldı. Toplantıda Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen Pompeo selefi Tillerson ile benzer sözler sarfetti.

Türkiye'nin S-400 alımı konusunda ABD'nin kaygılarının bulunduğunu belirten Pompeo, Türkiye Rusya'dan S-400 almasın dedi.

 

 

ABD'NİN KAYGILARI

Brüksel’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla görüşmesinde Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alma kararına ilişkin “Amerika’nın kaygılarının ciddiyeti” konusunda uyardığı bildirildi.

NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sırasındaki görüşmede Pompeo, Türkiye’nin S-400 alımı yapması halinde Amerika’da oluşan kaygıların ciddiyetini vurguladı. Pompeo’nun Çavuşoğlu’ndan, NATO’yla uyumlu sistemleri düşünmesini istediğini belirtilirken Türkiye’de 2016 yılı Aralık ayından bu yana hapiste tutulan Amerikalı rahip Andrew Brunson’la ilgili endişelerini dile getirdi.

YORUMLAR 23
  • Siyasettin 5 yıl önce Şikayet Et
    S400 Nato'ya uygun değildir. Kendi füzeleri izi yapmalıyız.
    Cevapla
  • Koray 5 yıl önce Şikayet Et
    İleride TÜRKİYE ile çatışmayı düşündükleri icin bu kadar baskı yapıyorlar S400 bütün amerikan uçaklarını ve füzelerini avlayabiliyor.
    Cevapla
  • saga 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin niyeti ne, gerçekte bu adamlar Türkiye'ye bir hava saldırısı mı yapmak istiyorlar da S400 leri engel olarak görüyorlar. Doğrusu bundan endişeliyim.
    Cevapla
  • senol 5 yıl önce Şikayet Et
    siz bizim endişelerimize hiç kulak verdinizmi pyd,ypg yi beslemeye devam siz böyle yaparken ilerde sizinlede bir çatışma ihtimali varken birde sizin silah sistemlerinizimi alacaktık dünyada öyle bir aptal yoktur herhalde hem ajan gönderiyorlar enselenincede geri istiyorlar sende fetöyü ver işine gelirse...
    Cevapla
  • mustafa yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    bizimde abd müttefikimiz hakkında çok ciddi kaygı ve endişelerimiz var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...