Üç Arap ülkesinden İran'a büyük darbe!

Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar'dan Fas'ın aldığı İran kararına destek geldi.

Üç Arap ülkesinden İran'a büyük darbe!
Üç Arap ülkesinden İran'a büyük darbe!
GİRİŞ 02.05.2018 10:13 GÜNCELLEME 02.05.2018 11:13
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Bahreyn, Fas'ın İran ile ilişkilerini kesmesini güçlü bir şekilde desteklediğini açıkladı. Al Halife, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Fas her zaman bizim yanımızda yer aldığı gibi biz de gerekli görülen her zaman onun yanında yer alırız. Fas'ın, Lübnan Hizbullah'ı ile iş birliği yaparak ülkenin düşmanlarını desteklemesi sonucu İran ile ilişkilerini kesme kararını güçlü bir şekilde destekliyoruz.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN DESTEK

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Dışişleri Bakanlığından ismi açıklanmayan bir yetkili, ülkesinin İran ile diplomatik ilişkilerini kesen "kardeş ülke" Fas'a, güvenlik ve istikrarını güvence altına alacak her konuda destek verdiğini belirtti. Yetkili, Suudi Arabistan'ın, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden her konuda Fas'ın yanında yer aldığını vurguladı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr de sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fas'ın, "Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişkinin ülke güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiği gerekçesiyle" İran ile diplomatik ilişkileri kestiğini hatırlattı.

KATAR'DAN DA DESTEK

Katar, Fas'ın toprak bütünlüğünü korumasına tam destek verdiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Fas'ın, birlik ve beraberliğini ve güvenliğini hedef alan girişimler karşısında toprak bütünlüğünü korumasına tam destek verildiği kaydedildi.

FAS İRAN'LA İLİŞKİLERİNİ KESTİĞİNİ DUYURMUŞTU

 

 

Fas Dışişleri Bakanlığı, "Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişkinin ülke güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiği gerekçesiyle" İran ile diplomatik ilişkilerini kestiğini duyurmuştu.

BÜYÜKELÇİNİN ÜLKEYİ TERK ETMESİ İSTENDİ

Dışişleri Bakanı Nasır Burita, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Fas'ın, Lübnan merkezli Hizbullah örgütü ile Polisario Cephesi arasındaki ilişki sebebiyle İran'ın başkenti Tahran'daki elçiliğini kapatma kararı aldığını ve İran'ın Rabat Büyükelçisinin de ülkeyi terk etmesini istediğini belirtmişti.

BATI SAHRA SORUNU

Fas'ın 1975'te eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'yı topraklarına katmasının ardından, Cezayir'in destek verdiği bağımsızlık yanlısı Polisario Cephesi ile Fas yönetimi arasında başlayan gerginlik devam ediyor. Fas, bölgenin kendi egemenliğinde kalması gerektiğini savunurken Polisario Cephesi, Batı Sahra'nın bağımsız devlet olduğunu ileri sürüyor. Polisario Cephesi, 1991'de BM'nin ara buluculuğunda varılan ateşkes anlaşmasına kadar Fas güvenlik güçlerine karşı silahlı mücadele yürütüyordu. Ateşkes anlaşmasından bu yana Batı Sahra'nın statüsüyle ilgili görüşmeler başarıya ulaşamadı.

YORUMLAR 41
  • Anil 323 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten Israil ile iliskilerini normarlestiriyor FAS. Iran ile iliski kesmesi normal
    Cevapla
  • veyselt 5 yıl önce Şikayet Et
    hedef Türkiye gerisi oyun
    Cevapla
  • ucan anka 5 yıl önce Şikayet Et
    iran abd israil ayni cephedeler kimse bizleri akndiramaz Iraki altin tabakta sundular Irana binlerce sunni mezhepten insanlar oldu birileride bunlarin icinde benimde akrabalarim var
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın bu ayakları artık
    Cevapla
  • onrat38 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar sözde Müslüman,Müslümandan zarar gelmez bunlar Müslümanları resmen satıyorlar Allah hidayete erdirsin .
    Cevapla
  • ccc 5 yıl önce Şikayet Et
    inşalllah bizde o sözüm ona müslüman ülkeler safına katılmayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor