İsrail, Rusya'dan destek istedi!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ülkesinin Rusya'ya karşı Batı yaptırımlarına katılmadığını hatırlatarak, Moskova'dan şimdi Suriye ve İran konusunda daha İsrail yanlısı yaklaşım izlemesini istedi.

İsrail, Rusya'dan destek istedi!
İsrail, Rusya'dan destek istedi!
GİRİŞ 03.05.2018 15:27 GÜNCELLEME 03.05.2018 16:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya, sık rastlanmayan bir tepkiyle İsrail'in 9 Nisan'da Suriye'ye yaptığı hava saldırısını kınamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump ise İran ile yapılmış olan 2015 tarihli nükleer anlaşmadan çıkıp çıkmama konusunda karar vermek üzere. Liberman Rus Kommersant gazetesiyle söyleşi yaptı.

 

 

İsrailli Bakanın söyleşisinden satırbaşları şu şekilde;

"Biz Rusya ile ilişkilerimize değer veriyoruz" diyen Liberman, "Rusya'ya karşı yaptırımlar konusunda en yakın müttefiklerimiz bize baskı yaptığı zaman bile biz onlara katılmadık" dedi.

Liberman, Kırım krizi ve İngiltere'deki Rus casusu olayı sırasında Rusya ile çatışan Batılı ülkeleri hatırlattı. "Pek çok ülke son dönemde Rus diplomatlarını sınır dışı etti. İsrail bu harekete katılmadı. Biz Rusya'nın çıkarlarını hesaba katıyoruz, umarız ki Rusya da Ortadoğu'da bizim çıkarlarımıza dikkat eder. İsrail'in hayati çıkarları söz konusu olduğunda Rusya'nın anlayış ve destek göstermesini istiyoruz."

YORUMLAR 5
  • Gelecek 5 yıl önce Şikayet Et
    Dediği lafa bakın.iran a karşı benden yana ol.neden.senden yana olacakmış.rusya bizim arka bahçemiz diye hava atıyordun.neymiş bizrudyaya amborga uygulamadık.iranmı uyguladıda böyle konuşuyorsun size elini veren kolunu alamıyor.
    Cevapla
  • XxL 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi durum şu, Israil elindeki nükleer silahları uluslararası bir komisyonun denetiminde yok etsin ve birdaha üretmeyeceğinin garantisini versin Iran da programı sadece enerji boyutuna indirgesin. Bunun dışında bir çözüldüğü yok.
    Cevapla
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    Kimden isteyecek başka tabiki Rusya'dan isteyecek. ABD zaten yanlarında açıklamalarına ya da istemelerine gerek yok; AB' de ben yokum ama, saman altından su yürütürüm merak etme sen diyor, geride sadece Rusya kalıyor, o da prosedürsel bir olay...
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya böyle bir kallesligi asla yapmaz. Şayet yaparsa bizi de kaybeder
    Cevapla
  • osmanlı tokatı 5 yıl önce Şikayet Et
    siz ancak kendinizi kandirirsiniz Rusya izin vermeseydi vura bilir miydiniz hepiniz aynısınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Alman Cumhurbaşkanı Ankara'da! Başkan Erdoğan resmi törenle karşıladı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!