Çipras: Türkiye olmasa daha kötü olmuştu!

Türkiye - Avrupa Birliği arasındaki göçmen mutabakatı öncesinde Yunanistan'a günde 5 bin sığınmacının geçtiğini belirten Aleksis Çipras, anlaşma sayesinde daha kötü durumların önüne geçildiğini söyledi.

Çipras: Türkiye olmasa daha kötü olmuştu!
Çipras: Türkiye olmasa daha kötü olmuştu!
GİRİŞ 04.05.2018 09:38 GÜNCELLEME 04.05.2018 09:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Sığınmacı krizinde hatalar yaptıklarını belirten Yunanistan Başbakanı Çipras, Midilli Adası sakinleri ve bölgedeki sığınmacıların zor şartlarda hayatlarına devam ettiğini dile getirdi.

TÜRKİYE'NİN ANLAŞMASI KURTARDI

 

 

Sığınmacı sorununun düzeltilmesi için bir dizi önlem alacaklarını belirten Çipras, iltica başvurularının hızlandırılmasının birinci öncelikleri olduğunu söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki göçmen mutabakatı öncesi Yunan adalarına günde ortalama 5 bin sığınmacının geçtiğini hatırlatan Çipras, "Bu anlaşma olmasaydı işler üç kat daha kötü olurdu." diye konuştu.

KOMŞULARI SIRT ÇEVİRDİ

Çipras, kuzey komşularının, sınırlarını kapatarak Yunanistan'ın bir "sığınmacı deposuna" dönmesine neden olacağını öne sürerek, "Diğerleri tel örgü çekerken, Midilli ve diğer adalardaki sakinlerin insani tavrı sayesinde sadece Yunanların onuru değil tüm Avrupa'nın onuru kurtarıldı." ifadesini kullandı.

Midilli'de yaklaşık iki hafta önce oturma eylemi yapan sığınmacılara aşırı sağ gruplar tarafından yapılan saldırıya değinen Çipras, bu tür olayların asla hoş görülmeyeceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 33
  • 4444MALATYA gurbet 5 yıl önce Şikayet Et
    kardesim bu ne is neden daha yüz veriyorlar anlamadim yunanlar kendi caresine baksin türkiyeyi kötülüyorlar bizimkiler daha halen yunanlarin yüzüne gülüyorlar bu ne is
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    A dan Z ye kadar bize zararı olan bir anlaşma
    Cevapla
  • işin aslı 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte kafirlik nankörlük böyle bir şey hala bize düşmanlar
    Cevapla
  • DEVLET 5 yıl önce Şikayet Et
    Vallahi Müslümanlar olarak hesap vereceğiz...
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bize hainligi birakmazlarsa anlasmayi iptal etmemiz sart oldu. 1ay muddetten sonra siz yolunuza biz yolumuza demeliyiz. yada secimden sonra.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!