'Ayakkabılı’ ikram kriz çıkardı! Açıklama geldi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun evinde ayakkabıda servis adilen tatlıdan rahatsız oldu.

GİRİŞ 07.05.2018 15:35 GÜNCELLEME 07.05.2018 15:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ve eşi Akie, İsrail'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara'nın evinde kendileri onuruna verilen akşam yemeğine konuk oldu. Japonya Başbakanı Abe'nin, Netanyahu'nun Kudüs'teki evinde verilen yemekte ünlü Rus şef Segev Moshe'nin metalden yapılmış ayakkabı içinde Abe çiftine sunduğu tatlı yüzünden rahatsız olduğu bildirildi.

Adını açıklamak istemeyen Japon diplomatın İsrail medyasına yaptığı açıklamada, Şef Moshe'nin o gece ile ilgili olarak sunumuyla hedefine ulaşamadığını söyledi. Japon Diplomat, "Dünyada masaya ayakkabının konulduğu hiçbir kültür yok. Ünlü Şef Moshe, tam olarak ne düşünüyordu. Burada ne demeye çalıştığını tam olarak anlayamıyoruz. Mizah ise o zaman komik olduğunu düşünmüyoruz. Başbakanımız adına kırgın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

 

 

Japonya'da görev yapan bir İsrail diplomatı medyaya yaptığı açıklamada ise, bu sıra dışı seçimin "aptalca ve duyarsızca" alınmış bir karar olduğunu söyledi. İsrailli diplomat, "Japon kültüründe bir ayakkabıdan daha aşağılık bir şey yoktur. Japonlar ne evlerine ne de ofislerine ayakkabı ile giriyor. Başbakan, bakanlar ve milletvekilleri bile bürolarında ayakkabı olmadan ev sahipliği yapıyor. Bu bir başarısızlık ve diplomatik alay konusu. En yüksek düzeyde saygısızlık. Bir Yahudi'ye domuz şeklinde bir kapta çikolata verilmesi gibidir" dedi.

YORUMLAR 6
  • Sencer 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes yediginden ikram eder.
    Cevapla
  • başak 5 yıl önce Şikayet Et
    Japonları resmen aşağılamak istemişler bunu da bilerek ve kasten yapmışlar kötülük bunların ruhunda var ona göre Japonya sizden büyük elçiliği Kudus e taşımanız istendiğinde bu saygısızlığı unutma.
    Cevapla
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bu kadar saygısız edepsiz aşağılık işte Filistin'de Müslümanlara yaptığı zulüm ü konuşsanız daha iyi olur
    Cevapla
  • emrew 5 yıl önce Şikayet Et
    israilden ne beklersin ki japaon
    Cevapla
  • ARSLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    ADAMLAR NİMET NASIL YENİR VE İKRAM EDİLİR NE ANLAR GELSİNLER BİZE NEYİN NASIL ADAPLA SUNULUR GÖRSÜNLER yt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız