Yunanistan’dan Türkiye'ye akıl almaz karalama!

Ankara-Atina hattında üst düzeyde olan gerilimi artıracak bir açıklama Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias'tan geldi. Kotzias, "Türkiye, BM'ye Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki Yunan topraklarıyla ilgili 'yanlış pozisyonlar' içeren belge sunduğunu" iddia ederek adeta Yunanistan'ın haksızlığını unutturmaya çalıştı.

Yunanistan’dan Türkiye'ye akıl almaz karalama!
Yunanistan’dan Türkiye'ye akıl almaz karalama!
GİRİŞ 08.05.2018 10:10 GÜNCELLEME 08.05.2018 10:12
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) Ege Denizi ve Doğu Akdeniz'deki Yunan topraklarıyla ilgili "yanlış pozisyonlar" içeren bir belge sunduğunu ve bu tür iddiaları yasal gibi göstermeye çalıştığını iddia etti.

Voice Of America'da yer alan habere göre Kotzias, Türkiye'yi Yunan egemenliği altında bulunan topraklar üzerindeki "yasadışı" iddialarını meşrulaştırmaya çalışmakla suçlarken Ankara'nın bu çabalarının uluslararası hukuka ters düştüğünü ve bu nedenle başarısızlığa mahkum olduğunu söyledi.

 

 

Ege ve Akdeniz’de yaşanan ada geriliminin ardından Türkiye ve KKTC’nin bütün itirazlarına rağmen Kıbrıs açıklarında doğal gaz arama faaliyetlerine devam eden Yunanistan, geçtiğimiz haftalarda da Türkiye karşıtı açıklamalarda bulunmuştu.

YORUMLAR 7
  • urfalı63 5 yıl önce Şikayet Et
    Hain olduklarını 15 temmuzda belli ettiler.Açın kapıları Suriyeliler girmiyorsa biz girelim Selanik i tekrar alalım.Yunanistan da dedemizin ayak izleri var, farkındalar başlarına bela olacağız, korkak sürüleri.
    Cevapla
  • uguz 5 yıl önce Şikayet Et
    Açligindan değirmende nöbet bekler,kubuzlugundan hak almaz diye bir TÜRK atasözü vardır.çatlasanizda-patlasanizda buralar bizim.akilli olun,elinizdekinde de olmayin yunanlılar.ayin 24 üne az kaldi.döveriz.
    Cevapla
  • enver 5 yıl önce Şikayet Et
    tetiktiçilik yaparak bir şeyler elde etmenin dönemi geçti. ama akıl bu her türlüsünü deneyecek. yapana değil yaptırana bak. o nedenle yunan'ın kaybedeceği bir şey yok.
    Cevapla
  • FATIH IN TORUNU 5 yıl önce Şikayet Et
    Topraklarımızı almak bizim onurumuz olacaktır adaları ve batı trakyayi vatan toprağına katmak bir borçtur.kagit üzerinde alınan yerler kimseye yurt olmamıştı buraları savaşarak almak varzdir
    Cevapla
  • GaziHan 5 yıl önce Şikayet Et
    Babam Kıbrıs’ta şavaşırken bu korkak ve kancık Yunan’ı gördük derdi. Bekir dedem Galiçya cephesinde olanları da söyler ve bu Gavur yalancı derdi. Yalanı söyler üstüne sana iftira atar, ah adalet ah, Dünya üstünde yoksun ama, elbet bir gün geleceksin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak