Kocias çıldırdı: Türkiye bile böyle davranmadı!

Lefkoşa’da yerel mahkeme binasının devredilip büyükelçilik binası yapılmasıyla ilgili olarak Yunanistan, Rum Yönetimi tarafından mahkemeye verildi. Çok sert çıkan Yunan Dışişleri Bakanı Kocias ''Türkiye bile bize daha dostane davrandı'' dedi.

Kocias çıldırdı: Türkiye bile böyle davranmadı!
Kocias çıldırdı: Türkiye bile böyle davranmadı!
GİRİŞ 08.05.2018 11:06 GÜNCELLEME 08.05.2018 11:06
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yunanistan ile Güney Kıbrıs arasında arsa krizi patlak verdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığının 202-13 faaliyet döneminde Lefkoşa’da yerel mahkeme binasının Yunanistan’a devredilerek Yunan Büyükelçiliği’ne dönüştürülmesi sürecinin Rum Yönetimi tarafından mahkemeye taşınmasına, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias çok sert çıktı.

Usulsüzlük olduğu iddialarını reddederek ''Cunta zamanında (1967-74) dahi Yunanistan, Güney Kıbrıs’ta mahkemelik olmamıştı'' diyen Kocias, ''Güney Kıbrıs için utanç verici, iki tarafın ilişkileri için utanç verici. Yunan düşmanlığı güdülüyor. Bize Türkiye bile böyle davranmadı. Orada bile daha dostça yaklaşım gördük. Yunanistan’ın burada mahkemelik olması kabul edilemez'' diye konuştu.

DAVA ÇOK GERGİN GEÇTİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı olarak davada yer alan Nikos Kocias ile Güney Kıbrıs tarafının avukatı arasında dava duruşması esnasında sert atışmalar yaşandı. Rum avukat ''Bu tür tehditleri bir kenara bırakıp lütfen size ne soruluyorsa ona cevap verin'' derken, öfkelenen Kocias, ''Sözlerini geri al'' diye çıkıştı. ''Hükümetimize karşı düşmanca tavır alınıyor'' dedi.

Değeri 2 milyon 250 bin Euro olarak açıklanan taşınmaz ile ilgili sorunun Yunanistan-Güney Kıbrıs ilişkilerini uzun vadede nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

YORUMLAR 9
  • _____ 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz dost ülkeleri ve insanları birbirine düşman ediyorsunuz, siz de birbirinizi yiyin !!!
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    O yerel mahkeme binasının arsasına Türk Askeri üssü yapsınlar. rumların gıkı çıkmaz.
    Cevapla
  • Abdullah64 5 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs bizim olacak.
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Mevcut zihniyetten kurtulamadığınız sürece Türkiye'yi çok arayacaksınız. Topraklarımız sınır olmasına rağmen Avrupa'dan medet umuyorsunuz. Sırtınızı yasladığınızı düşündüğünüz bencil ve ırkçı zihniyetin sizi kullandığını tahayyül ettiğinizde çok şey kaybetmiş olacaksınız.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde kocamanın puan kaybını bekliyoruz ne tesadüf !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...