Bir Kudüs hamlesi daha! Trump ismi verildi

Dün Kudüs'te ABD büyükelçiliğini gösteren yön tabelalarını asan İsrail, gelecek hafta açılacak tartışmalı büyükelçilik binasının yanındaki meydana, Donald Trump adının verileceğinin duyurdu.

Bir Kudüs hamlesi daha! Trump ismi verildi
Bir Kudüs hamlesi daha! Trump ismi verildi
GİRİŞ 08.05.2018 14:05 GÜNCELLEME 08.05.2018 17:06
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşgal altında tuttuğu tarihi kent Kudüs'e ABD büyükelçilik tabelalarını asan İsrail, bugün de büyükelçilik yanındaki meydanın adının Donald Trump olacağını açıkladı.

Facebook hesabından açıklama yapan Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Arnona semtindeki meydana Trump adının verileceğini duyurdu.

 

 

DÜN TABELALAR ASILMIŞTI

Dün Kudüs'ün güneyinde büyükelçiliği gösteren yön tabelaları üç dilde asılmıştı. Filistinliler ve tüm dünyanın büyük tepkisini çeken büyükelçiliğin, 14 Mayıs'ta açılması planlanıyor.

ABD BAŞKANI TÖRENE KATILMAYACAK

ABD Başkanı Donalşd Trump dün yaptığı açıklama ile 14 Mayıs'ta gerçekleşecek açılış törenine katılmayacağını bildirdi. Trump, törene kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner'in gideceğini duyurdu.

Yahudi olan Kushner, büyükelçilik kararının alınmasında perde arkasındaki isim olarak dikkat çekiyor.

YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Gün gelir o tabela da İsrail de tepetaklak olur inşallah. İsimler ve resimler bir yerin tapusu değildir. Bilbort larda reklam afişleri gibi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi