Arap dünyası ayakta! Açıklamalar peş peşe geliyor

Suudi Arabistan, Bahreyn ve BAE, ABD Başkanı Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan ayrılma kararını desteklediklerini açıkladı.

Arap dünyası ayakta! Açıklamalar peş peşe geliyor
Arap dünyası ayakta! Açıklamalar peş peşe geliyor
GİRİŞ 09.05.2018 09:02 GÜNCELLEME 09.05.2018 10:00
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD Başkanı Donald Trump'ın, İran nükleer anlaşmasından ayrılması ve 2015'te askıya alınan İran'a yönelik ekonomik yaptırımların en güçlü şekilde yeniden hayata geçirilmesi kararını desteklediklerini açıkladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan açıklamada, Suudi Arabistan'ın "Trump'ın ülkesinin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ve 2015'te askıya alınan İran ekonomik yaptırımlarının en güçlü şekilde yeniden hayata geçirileceğini açıklamasından memnuniyet duyduğu" belirtildi.

İran'ın yaptırımların kaldırılmasından sonra ekonomik avantajlardan faydalandığı ve bunu "bölgeyi istikrarsızlaştırma faaliyetlerine devam etmek için kullandığına" dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Uluslararası toplumu; halkına karşı katliamlar gerçekleştiren ve kimyasal silah kullanan Beşşar Esed'e, Hizbullah'a ve Husilere verdiği destek dolayısıyla aynı zamanda bölgeyi istikrarsızlaştıran faaliyetleri nedeniyle İran'ın karşısında yer almaya çağırıyoruz."

BAHREYN'DEN TRUMP'IN KARARINA DESTEK

Öte yandan Bahreyn resmi haber ajansında yer alan açıklamada da İran'la yapılan anlaşmadan ABD'nin çekilmesi ve ekonomik yaptırımların en güçlü şekilde yeniden hayata geçirilmesi kararının desteklendiği belirtildi. 

Açıklamada, "Bahreyn, ABD'nin, İran'ın uluslararası yasalara aykırı bir şekilde bölgeye terör ihraç etmeye devam etme çabalarına karşı duruşuna bağlılığını yansıtan söz konusu kararına tam destek veriyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, anlaşmayı imzalayan tüm taraflara bölgedeki barış ve huzurun sorumluluğunu göz önüne alarak ABD ile benzer kararlar almaları çağrısı yapıldı.

BAE DE TRUMP'IN KARARINI DESTEKLİYOR

BAE de Trump'ın söz konusu kararını desteklediğini duyurdu.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığının açıklamasında, BAE'nin ABD Başkanı Trump'ın bugün İran ile ilgili açıkladığı kararı desteklediği kaydedildi. 

Açıklamada, uluslararası toplum ve nükleer anlaşmaya katılan taraflara, "Trump'ın nükleer silahların ve diğer kitle imha silahlarının uluslararası güvenliğin ve istikrarın korunması için Ortadoğu'dan çıkartılması yönündeki duruşuna destek olma" çağrısında bulunuldu. 

TRUMP ANLAŞMADAN ÇEKİLDİ

 

 

ABD Başkanı Trump, uzun zamandır dünya kamuoyunda merakla beklenen İran kararını Beyaz Saray'da düzenlediği basın açıklamasıyla duyurdu.

Trump, 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi amaçları için kullanıldığını savunarak, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 22
  • Türkiye.... 5 yıl önce Şikayet Et
    O küre patlasaydı keşke... Ne güzel olurdu...
    Cevapla
  • Türkiye.. 5 yıl önce Şikayet Et
    O küre patlasaydı keşke..
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    birgünde size dönecekler size kim yardım destek verecek bakalım ey arap uşakları
    Cevapla
  • z.y. 5 yıl önce Şikayet Et
    firavuna bir sinek yetti .acaba size ne yetecek
    Cevapla
  • HakanDE 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allahim insallah bize, sizin pisman olup yola geldiğinizi gösterir, eger bunda nasibiniz yok ise, insallah kafanizi koparip adaleti saglamaya bizi görevlendirir Aminn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!