İsrail terörüne tepki gösteren ilk Amerikalı!

ABD'de Demokratların önemli isimlerinden ve eski başkan aday adayı Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail'in silahsız göstericilere ateş açmasına tepki gösterdi.

GİRİŞ 15.05.2018 09:55 GÜNCELLEME 15.05.2018 14:53
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Twitter hesabından açıklama yapan Bernie Sanders, kısa süre içinde çok sayıda Filistinlinin İsrail askerleri tarafından vurulmasına dikkat çekti.

ABD Kongresinden Gazze konusunda İsrail'i eleştiren ilk isim olan Sanders, "Gazze'de bugün 50'den fazla kişi hayatını kaybetti ve 2 bin kişi yaralandı; geçen haftalarda da 41 kişi öldürülmüş ve 9 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Bu sarsıcı bir rakam. Hamas şiddeti, İsrail'in silahsız göstericilere ateş açmasını meşrulaştırmaz" değerlendirmesini yaptı.

 

AGRESİF BİR ROL OYNAMALI

Daha önce de ABD yönetimini İsrail ve Ortadoğu Barışı politikalarında eleştiren Sanders, "ABD; İsrail, Filistin Yönetimi, Mısır ve uluslararası toplumu Gazze'deki insani krizin üzerine gitme ve artan şiddeti sona erdirme noktasında agresif bir rol oynamalıdır" ifadelerini kullandı.

Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını açıkladığı dönem de bu kararın Ortadoğuya barış getirmeyeceğini ifade etmiş ve Trump yönetiminin eleştirmişti.

YORUMLAR 14
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adamın kendisi de yahudi arkadaşlar..bakmayın tepki mepki hepsi hikaye..
    Cevapla
  • alara 5 yıl önce Şikayet Et
    ya bakmayın seçilmedi konuşuyor o koltukta otursa oda aynısını yapacaktı
    Cevapla
  • dilesem 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin nüfüsu kaç milyon du? Peki dünyadaki toplam yahudi sayısı? 8 milyarlık dünya nüfusundan çık yahudileri...ayıp bize ayıp...
    Cevapla
  • Ahmet Aladağ 5 yıl önce Şikayet Et
    قُلْ رَبِّ اِمَّا تُرِيَنّٖى مَا يُوعَدُونَ۝ رَبِّ فَلَا تَجْعَلْنٖى فِى الْقَوْمِ الظَّالِمٖينَ۝ Müminun Suresi 93 ve 94.ayet: Diyanet Meali: 23.93 - (93-94) De ki: "Ey Rabbim! Onlara yöneltilen tehditleri bana mutlaka göstereceksen, beni o zalim milletin içinde bulundurma." Amin.
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara aynisi yapican ozman anlarlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler