Avustralya: İsrail aşırı güç kullanmaktan kaçınsın

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, İsrail'e tepkisinde orantılı olması ve aşırı güç kullanımından kaçınması çağrısında bulundu.

Avustralya: İsrail aşırı güç kullanmaktan kaçınsın
Avustralya: İsrail aşırı güç kullanmaktan kaçınsın
GİRİŞ 15.05.2018 09:36 GÜNCELLEME 15.05.2018 14:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Julie Bishop, İsrail askerlerinin, ABD'nin, Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığının resmi sayfasından yaptığı açıklamada, Gazze'de devam eden protestolar sırasında can kayıpları ve yaralanmalar olmasından esef ve üzüntü duyduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Bishop, "İsrail'in meşru güvenlik kaygıları ve halkını koruma ihtiyacı olduğunu kabul ediyoruz ancak İsrail'in tepkisinde orantılı olmasını ve aşırı güç kullanımından kaçınmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 

Filistinli protestoculara da şiddetten kaçınmaları ve İsrail topraklarına girmemeleri çağrısında bulunan Bishop, bu olayın kalıcı bir barışa ne kadar ihtiyaç olduğunun önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Bishop, Avustralya hükümetinin, İsrail ve Filistin devletinin gelecekte, uluslararası alanda tanınan sınırlar çerçevesinde, barış ve güvenlik içinde yan yana var olmasını desteklediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Yildiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Ah ne kadar kibarsınız.Aman incitmeden İsrail sizi ısırır sonra ... ,kibarca öldürün ,demek istiyor.uşaklar sizi
    Cevapla
  • Siyasettin 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail haksız, Filistin haklı Julie.
    Cevapla
  • Sahtekar 5 yıl önce Şikayet Et
    Filistinli Müslümanların güvenlik kaygısı yok mu.Filistinli Müslümanların kendilerini topraklarını korumaya hakkı yok mu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...