Bebek katili İsrail! Gazla boğdular

ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasına karşı yapılan gösterilerde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 62’ye yükseldi. İsrail’in attığı göz yaşartıcı gazların etkisi altında kalan 8 aylık Leyla bebek de yaşamını yitirdi. Nakba Günü nedeniyle eylemler sürdü. Gazze’de gözyaşı ve öfke hâkimdi.

GİRİŞ 16.05.2018 07:25 GÜNCELLEME 16.05.2018 10:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD’nin İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımasına yönelik tepkiler sürüyor. Elçiliğin açılış töreninin yapıldığı önceki gün Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin düzenlediği “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne İsrail askerlerinin ateş açarak müdahale etmesi sonucu hayatını kaybeden kişilerin sayısı 62’ye yükseldi. Yaralı sayısı 3 bini geçti. Kurbanlar arasında 8 aylık Leyla el Gandur bebek de var. Filistin Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybeden 62 kişiden 8’inin 18 yaşın altındaki çocuklar olduğunu, yaralılardan 225’inin çocuk, 86’sıın kadın olduğunu duyurdu. 

‘KAMP ALANINDAYDIK’

Filistin Sağlık Bakanlığı, Leyla bebeğin Gazze’nin doğu sınırı yakınında İsrail askerlerinin attığı gaz bombalarından etkilenerek yaşamını yitirdiğini duyurdu. Leyla el Gandur’un cenazesi defin işlemleri için Gazze’de hastaneye kaldırılırken, bebeğin anneannesi elim olayı İngiliz Reuters haber ajansına anlattı. Anneanne Heyam Omar, torununun sınırdan birkaç yüz metre mesafedeki protestolar için kurulmuş kamp alanındaki çadırlardan birinde olduğunu söyledi.

 

‘YOĞUN GAZ ATILDI’
Omar, “İsrailliler yoğun gaz attığı sırada Gazze’nin doğusundaki çadır kampındaydık. Oğlum, Leyla’nın ağladığını ve çığlık attığını  söyledi. Onu hemen uzağa götürdüm. Eve geldiğimizde bebek sustu. Uyuduğunu sandım. Onu çocuk hastanesine götürdüm. Doktor bana onun şehit olduğunu söyledi” dedi.

Gazze’de cenazeler toprağa verilirken, dün de Filistinlilerin İsrail tarafından zorla yerlerinden edildiği “Nakba”nın (Büyük Felaket) 70’inci yıldönümü için göstericiler işgali protesto etti. Gazze Şeridi’nin İsrail sınırına yakın bölgelerine toplananlara İsrail güçleri sert müdahalelerini sürdürdü.

TAHRİP UÇLU MERMİ

İsrail’in protestolara müdahale şekli de mercek altında. Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med), İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı orantısız güç kullanmasının uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi için çağrı yaptı. Merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde olan Euro-Med, İsrail’in Gazze’de göstericilere karşı tahrip uçlu mermi (çift patlar mermi) kullandığını iddia ederek, bu durumun tespit edilmesi için uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiği belirtildi. Örgütün Gazze sorumlusu Meha Hüseyni, patlama sonrası namludan çıkış yapan çekirdeğin vücuda girdikten sonra büyük delikle birlikte parçalanarak çıktığını dile getirdi.

GÖZ YAŞARTICI GAZ

Ayrıca hayatını kaybedenlerin kafa, boyun ve göğüsten vurulduğuna dikkat çeken Hüseyni, yaralıların ise diz arkasından vurulduğunu aktardı. Hüseyni,  çift patlar mermiyle vurulan kişilerin iç parçalanmadan dolayı daha sonra ayaklarının kesilmek zorunda kalındığını belirtti. Göz yaşartıcı gazın insanlar üzerindeki etkisine ilişkin Hüseyni şunları söyledi: “İsrail ordusunun kullandığı göz yaşartıcı gazın içinde kullanılan maddeler maruz kalan insanlarda aşırı titreme, adale ve sinirlerde ağır kasılmalara yol açıyor. Bayılma ve akciğerde iltihaba neden oluyor.”

YORUMLAR 15
  • eby 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Üzüntülüyüz. Ancak bu iş kahrolsun demekle olmuyor. Yaşantımızda Müslüman düşmanlarına yer vermeyelim(onlara benzemek, onların ürünlerini kullanmak gibi). ve de ALLAH a karşı kulluk görevlerimizi en güzel şekilde yapmaya çalışalım. Kalın sağlıcakla.
    Cevapla
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    bebek katili vampirler kendi kanınızda boğulacaksınız. ĞARĞAD ağacı bile sizi koruyamayacak
    Cevapla
  • akın 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah israil canilerini kahretsin
    Cevapla
  • Realist 5 yıl önce Şikayet Et
    Sana kıyanları Rabbim Kahhar ism-i şerifine hürmeten kahreylesin. Rabbim bizleri affetsin İnşaAllah...
    Cevapla
  • şefik şefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya rab sen bilirsin en sevdiklerinin yüzü suyu hürmetine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!