Araplara çağrı: Türkiye’yi örnek alalım

Eski Tunus Cumhurbaşkanı ve Demokratik Devrimleri Savunma Arap Konseyi Başkanı Munsif Marzuki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına duruşundan dolayı teşekkür ederek, "Arap hükümetlerine en azından duruş sahibi olmalarını tavsiye ediyorum, Türkiye'yi örnek alabilirler" dedi.

GİRİŞ 16.05.2018 07:37 GÜNCELLEME 16.05.2018 12:41
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Marzuki, "Duruşundan ve bizi savunmasından dolayı takdiri hak ediyorlar. Bunu Türkiye'den bekliyorduk. Arap hükümetleri ise onlarla iş birliği yaptığı için susuyor" şeklinde konuştu.

ABD MEŞRUİYETİNİ KAYBETTİ

Tunus Milletvekili Emad el Daimi ise, Demokratik Devrimleri Savunma Arap Konseyi adına yaptığı açıklamada, "Amerika meşruiyetini kaybetti. Bundan sonra Amerika hiçbir barış müzakeresinde yer almamalıdır. Bu katliam, insanlığa ve kutsal yerlere yapılan düşmanlıktır. Arap rejimleri Filistin'e yardım etmekten geri durdu" dedi.

KENDİLERİNE İTİMAT ETSİNLER

 

Nobel ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Karman da Filistin halkına seslenerek, "Sadece kendilerine itimat etsinler. Sonunda haklarını mutlaka geri alacaklar" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 26
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır sudi arabistan saglam imanlı birilerin eli geçmedikçe ne abd den ne israilden kopmaz ve ne söylersen boş
    Cevapla
  • cengaver 5 yıl önce Şikayet Et
    Arapları trump 7 trilyon dolarla satın almış, bunlardan bir şey beklemeyin, görüntü yapmasınlar yeter.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Alamazlar, arap halklarını yönettiğini iddia edenler arap halkından uzak, onlara tepeden bakan batının şişirdiği asimile tipler.
    Cevapla
  • yasin akyigit 5 yıl önce Şikayet Et
    Abdülhamid handan sonra 150 senede bir lider yakalamisiz bu durus icin kolaymi sence kim kimin evladi kimin kopegi belli degil arap ulkelerinin bir cogunda bi katar bi kuveyt gerisi hikaye
    Cevapla
  • yasin akyigit 5 yıl önce Şikayet Et
    biz bu durusa dunyayi vermisiz efendi oyle kolaymi o durusa sahip olmak hicbirzaman turk egilmemis cumhuriyet harici cok şükür esaretimizi zincirimizi kirdik reisicumhurumuzla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı