Barzani: ABD böyle istiyor!

Barzani, Erbil kentindeki başbakanlık konutunda düzenlediği basın toplantısında geçen cumartesi günü Irak'ta yapılan genel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barzani: ABD böyle istiyor!
Barzani: ABD böyle istiyor!
GİRİŞ 16.05.2018 18:35 GÜNCELLEME 16.05.2018 18:37
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Irak'taki genel seçimlerden sonra, ülkenin yeni bir sürecin içerisine  girdiğini belirten Barzani, yeni hükümet kabinesini kurmak amacıyla Bağdat'ta  temaslarda bulunmadan önce Kürt siyasi partiler arasındaki birliğin sağlanması  gerektiğini söyleyerek,"Gerçek bir ortaklık ve kapsayıcı bir anlaşma çerçevesinde  yeni hükümet kabinesinin kurulması ümidiyle Bağdat'a gideceğiz." ifadelerini  kullandı.

Gazetecilerin basın toplantısının soru cevap kısmında, yeni hükümet  kabinesinin kurulması için herhangi bir görüşme trafiği başladı mı sorusuna  Barzani, "Tüm taraflara karşı eşit mesafemizi koruyoruz. Şu ana kadar resmi bir  şekilde yeni kabinenin kurulması için herhangi bir koalisyon görüşmesi olmadı.  Elbette yakın bir süre zarfında heyet olarak Bağdat'ta gideceğiz ve orada tüm  taraflarla görüşmeler yapacağız." yanıtını verdi.
 
'ABD BÖYLE İSTİYOR...'
 
ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett  McGurk ile önceki gün yaptığı görüşmede nelerin konuşulduğu sorusuna Barzani,  "Irak'taki siyasi gelişmeleri ele aldık. ABD, tüm Irak halkına hizmet edecek bir  hükümetin teşkil edilmesini istiyor. ABD'nin Irak'ta bir tarafı bloke edip başka taraflara destek vermek istediği kanaatinde değilim." dedi.
 
IKBY'deki bazı siyasi partilerin özellikle Süleymaniye ve Kerkük  vilayetlerindeki seçimlere hile karıştırıldığı iddiaları hakkında ise Barzani, şunları kaydetti:
 
"IKBY'deki 6 siyasi partinin özellikle Süleymaniye ve Kerkük'te seçim  sonuçlarına ilişkin dile getirdikleri endişeleri çok iyi anlıyoruz. Başbakan  olarak da bu meseleden rahatsızım. (Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu)  Komisyonun bu meseleyi çok ciddiye alması gerekiyor. Komisyon, gerekli adımları  atıp tüm şüpheleri ortadan kaldırmalıdır."
 
Kürt Bölgesinde muhalefetin başını çeken Goran (Değişim) Hareketi,  Kürdistan İslami Birlik Partisi, İslami Toplum Partisi, Kürdistan İslami Hareket  Partisi, Demokrasi ve Adalet için Koalisyon ve Kürdistan Komünist Partisi   özellikle Kerkük ve Süleymaniye vilayetindeki seçimlere hile karıştırıldığını  iddia edip, seçimlerin tekrarını istemişti.

 

 

YORUMLAR 10
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendisine karşı olan kürt parisini istemez, o yüzden kendine yakın bir partiler kazanır seçimleri hilelerle
    Cevapla
  • hako 5 yıl önce Şikayet Et
    Ulan durzu sen zaten amerikan itisin
    Cevapla
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD eşit mesafeymiş peki niye sadece sizlerle görüşüyor
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    tam yörünge sistemi ya herkes aynı düşünecek ya da hiç düşünen kalmayacak,bizim solun istediği sistem;herkes onlar gibi olmalı
    Cevapla
  • Bedanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz satılıksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi