ABD'den Kim'in restine cevap!

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Haziran'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yapılması planlanan görüşmeye ilişkin "Henüz bir şey görmedik, duymadık. Bize bir bildirim de yapılmadı. Neler olacağını göreceğiz" değerlendirmesini yaptı.

ABD'den Kim'in restine cevap!
ABD'den Kim'in restine cevap!
GİRİŞ 16.05.2018 21:17 GÜNCELLEME 16.05.2018 21:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trump, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Beyaz Saray'daki görüşmesi öncesinde Oval Ofis'te basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trump, ABD ile Güney Kore arasındaki askeri tatbikatı gerekçe gösteren Pyongyang'ın, Seul ile üst düzey görüşmeleri askıya alması ve Trump ile 12 Haziran'da yapılması planlanan görüşmenin de tehlikeye girebileceği uyarısında bulunmasını değerlendirdi.

 

 

"BİZE HERHANGİ BİR BİLDİRİM YAPILMADI"

Kendilerine Kuzey Kore'den herhangi bir bildirimde bulunulmadığını vurgulayan Trump, "Henüz bir şey görmedik, duymadık. Bize herhangi bir bildirim de yapılmadı. Neler olacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.

Kuzey Kore lideri Kim ile görüşmesinin olup olmayacağına ilişkin ısrarlı sorulara net bir yanıt vermekten kaçınan Trump, "Neler olacağını göreceğiz." yorumunu yapmakla yetindi.

ORTAK TATBİKAT SORUN OLDU 

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatını "provokasyon" olarak niteleyerek, Güney Kore ile yüksek düzeyli müzakereleri askıya almıştı. 
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasında geçen ay yapılan görüşmenin devamı olan ve yarın sınırdaki Panmunjom ateşkes köyünde yapılması planlanan yüksek düzeyli görüşmelerin askıya alındığı bildirilmişti.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA'nın haberinde de "Güney Kore'de yapılan ve Kuzey Kore'yi hedef alan tatbikat, Panmunjom Deklarasyonu'na karşı çirkince bir meydan okuma ve Kore Yarımadası'ndaki olumlu siyasi gelişmeye yönelik kasıtlı bir askeri provokasyondur." ifadeleri kullanılmıştı.

Kuzey Kore ayrıca 12 Haziran'da Singapur'da Kim ile Trump arasında gerçekleşmesi planlanan zirvenin de iptal edilebileceği uyarısını yapmıştı. 

YORUMLAR 7
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    Sakin ha sapik Trumpa güvenme seninde sonun iyi olmaz aklini başina topla BU yahudilere firsat verme
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    tatbikatı bilerek yaptılar ki kuzey ile güney barışmasın.
    Cevapla
  • eren paşa 5 yıl önce Şikayet Et
    hadi lan hep ayni terane.. alavere dalavere ölen yine müslümanlar.. ister kore vursun ister amerika umrumda değil..
    Cevapla
  • Fetih 5 yıl önce Şikayet Et
    Tramp kim den korkuyor.
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Beenden daha fazla korkuyor O Turp
    Cevapla
  • karadenizli adam 5 yıl önce Şikayet Et
    irana şuraya buraya gelince atar yapıp gemileri yakan , tek taraflı anlaşma iptal edip yaptırım uygulayan trump amerikası kuzey koreye gelince diyalog kapısı açıp yumuşak yumuşak jestler yapmaya başladı.vay anasını yaa !!
    Cevapla
  • Mümin 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin de elinde pentagonu vuracak menzile sahip nükleer füze olsun, sana da aynı kibar yaklaşımı gösterirler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış