Yanardağda korkulan oldu! Lavlar hızla ilerliyor

Dünya'nın en aktif yanardağlarından biri olan Kilauea korkusu bitmek bilmiyor... Yanardağdan çıkan lav ve zehirli gazlar son sürat ilerlerken, uzmanlar tarafından geçemeyeceği düşünülen noktayı geçerek evlerin ve yaşamın olduğu noktalara doğru hızla gittiği açıklandı.

GİRİŞ 20.05.2018 12:54 GÜNCELLEME 20.05.2018 12:54
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD’nin Hawaii eyaletindeki Kilauea Yanardağı korkutmaya devam ediyor. Arka arkaya şiddetli patlamaların ardından yanardağ bölgede yaşayanların evlerini tehdit etmeye başlarken, bugün yapılan açıklamada lavlardan kaçan bir kişinin yaralandığı açıklandı.

Yetkililer en az 40 evin lavlar ve toksik gazlar sebebiyle ortadan kalktığını açıklarken bölgede yaşayanların tahliye sürecinin devam ettiği belirtildi. Patlamaların devam ettiğini belirten Hawaii Valisi Sözcüsü Janet Snyder, "Evinin üçüncü katındaki balkonda duran bir ev sahibi bacağına lav çarptığı için ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Lav, dizinin altındaki her şeyi eritti. En ufak bir lav parçacığı bile bir buzdolabı ağırlığında olabilir" ifadesini kullandı.

 

 

UZAMANLARIN KORKTUĞU GERÇEK OLUYOR

Öte yandan ABD’yi ve Hawaii’de yaşayanları daha korkutan bir gelişme yaşandı. Sabaha karşı lavların hızının azalması beklenirken bu gerçekleşmedi. Magma tek bir akıntı halinde güçlü bir şekilde otoyol kenarına doğru ilerlerken uzmanlar, buranın bölgede yaşayanlar için tek kaçış noktası olacağını duyurmuştu. Fakat bu gelişme ile bölgede yaşayanların kaçma umudu da azalmış oldu.

Yetkililer dün gece şiddetli bir patlama yaşandığını açıkladı. Yapılan açıklamada yaklaşık 3 kilometre yüksekliğinde lav ve duman püskürtüldüğü belirtildi. Yetkililer bölgeden geçen uçakları uyarırken yaklaşık 2.000 Hawaiili’nin bölgeden ayrıldığını aktardı.

YORUMLAR 15
  • Efsane 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın Gazabı Üzerinize Olsun inşallah
    Cevapla
  • suat abi 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin sonu yaklaşıyor helaketler felaketler peşpeşe gelecek inşallah zulüm ayakta kalmaz bu kadar döktükleri kanda asla yerde kalmaz
    Cevapla
  • yani ? 5 yıl önce Şikayet Et
    bu azmışlarmış hakkından ancak yüce yaradan gelir sen bilirsin allahım mazlumların ahını alabilecek bir güç görünmüyor senden başka.
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    vallahi üzüldüm desem yalan olur inşallah komple havai yi kaybedersiniz
    Cevapla
  • esas 5 yıl önce Şikayet Et
    Hawaii ABD ile arasında 10bin km'den fazla mesafe olan pasifik okyanusu ortasında bir adadır. Volkanik bir takım hatlar var oralarda. Volkanlar ada üretiyor. Ve kuzey batı tarafına doğru kıtasal hareket vardı sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!