Bu sefer fena yakalandılar!

Bir yandan ABD’nin Suriye’den çekilmesinin ilk adımlarını attığı yorumları yapılırken, diğer yandan da Amerikalı yetkililer teröristlerin kontrol ettiği Münbiç’e gitti.

Bu sefer fena yakalandılar!
Bu sefer fena yakalandılar!
GİRİŞ 20.05.2018 13:46 GÜNCELLEME 20.05.2018 14:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyondan yetkililer, Cuma günü Münbiç’e giderek terör örgütü PKK’nın başını çektiği SDG’li yetkililerle görüştü.

Terör örgütünün yayın organları, Uluslararası Koalisyon Sözcüsü General James Gerard’ın da Amerikan heyetinde olduğunu ifade etti. Teröristlere göre, Amerikalılar Münbiç’te kalarak SDG’yle birlikte çalışmaya devam edeceklerini öne sürdü.

 

 

ABD, iç savaş ülkesi Suriye'de Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen yıllardır YPG ile işbirliği yapıyor. YPG'liler, 2016 yazında bir diğer terör örgütü DAEŞ’in çıkarıldığı Münbiç'e yerleşti ve Washington defalarca söz vermesine rağmen YPG'lilerin ilçeden ayrılmasını sağlamadı.

ABD çekiliyor mu?

Diğer yandan, ABD’nin Suriye’nin kuzeybatısına yönelik tüm yardımları kesme kararı aldığı iddia edildi. Amerikan medyasında, bu sürecin ABD’nin Suriye’den çekilmesinin ilk adımı olacağı yorumları yapılıyor.

Trump, daha önce de Dışişleri Bakanlığının Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altındaki YPG/PKK terör örgütünün kontrolündeki kuzeydoğu Suriye’ye yapmayı planladığı 200 milyar dolarlık yardımı durdurmuş ve bu yardımın tekrar incelenmesi talimatını vermişti. ABD Savunma Bakanlığı ve ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon ise, SDG’ye askeri yardım yapmaya devam ediyor.

YORUMLAR 13
  • ASİL TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten sürekli yakalanıyor
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Vaay kanı bozuklar sizi yakalandınız
    Cevapla
  • bayrak 09 5 yıl önce Şikayet Et
    ya Rabbi munafiklari fasiklari ve kafirleri zelil ve zebun et.
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlerin yüzlerine bir bakın insana benzemiyorlar.Katiller dinsizler imansızlar.Allah hepsinin cezasını versin inşallah.
    Cevapla
  • ozer 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!